Flex-app Wurcly kondigt ‘nieuwe revolutie’ op de arbeidsmarkt aan

Peter Boerman Op 02 februari 2017
Gem. leestijd 2 min 1059x gelezen
Deel dit artikel:
Flex-app Wurcly kondigt ‘nieuwe revolutie’ op de arbeidsmarkt aan

Dat Tinder een voorbeeld is voor veel partijen in de arbeidsmarkt is geen nieuws. Een nieuwe Nederlandse app probeert er de flexmarkt mee op zijn kop te zetten.

De app, ‘Wurcly’ genaamd, zorgt voor een ‘revolutie op de flexibele arbeidsmarkt’, aldus David Westerhof, een van de initiatiefnemers. Het idee, kort samengevat: een ‘online uitzendbureau’, een volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd platform waar vraag en aanbod op de flexibele arbeidsmarkt samenkomen.

Op basis van recensies

Wurcly werkt op basis van recensies. Werknemers en werkgevers beoordelen elkaar met het geven van sterren en een aanvullende review. In de app kan de werknemer op regio zoeken naar talloze banen in allerlei branches. Als hij of zij interesse heeft in een ‘job’, kan hij de goede kant op swipen. Is de interesse vanuit de werkgever wederzijds, dan is er een match. Het geautomatiseerde systeem van Wurcly is verantwoordelijk voor de verdere administratieve afhandeling en garandeert dat de werknemer binnen 24 uur na het voltooien van de ‘job’ krijgt uitbetaald.

Extra handen voor terraseigenaar

‘Voor de student die op zoek is naar een bijbaan, of voor de terraseigenaar die bij goed weer een paar handen extra nodig heeft, is ons platform de uitkomst’, zegt Westerhof. ‘Van horeca tot zorg en van student tot AOW’er, de arbeidsmarkt flexibiliseert en mensen willen zelf bepalen voor wie, hoe vaak en hoe lang ze werken.’

Picnic lijkt wel te willen

Goed personeel vinden aan de ene kant, en aan de andere kant leuk werk vinden moet met de app ‘sneller, eenvoudiger en goedkoper’ worden, aldus Westerhof. De app is sinds de lancering eind 2016 al actief met ruim 250 werkgevers en 20.000 werknemers. Momenteel is het nog vooral het MKB dat het platform gebruikt, maar ook ketens als New York Pizza, Picnic en Bagels & Beans schijnen al interesse te hebben. Westerhof denkt er zelfs al over om met Wurcly de grens over te gaan.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners