Flinke stijging ICT-vacatures

Redactie Op 10 februari 2012
Gem. leestijd 2 min 3609x gelezen
Deel dit artikel:

Het aantal vacatures is met 13% gestegen in de periode november 2011 – januari 2012 vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in de ICT steeg het aantal banen, in de sector Productie was de grootste daling te zien. Dit meldt Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures.

Grootste stijging ICT-vacatures

Gekeken naar de tien grootste beroepsklassen is de grootste stijging van aantal vacatures zichtbaar in de ICT. Het aantal ICT-vacatures is met 26% gestegen in de afgelopen drie maanden vergeleken met die drie maanden in het jaar ervoor.

Beroepsklasse % verandering
Informatie- en communicatietechnologie 26.0%
Installatie, reparatie en onderhoud 23.8%
Engineering 23.6%
Gezondheidszorg en welzijn 19.1%
Verkoop en handel 11.5%
Bouw en delfstoffenwinning 10.8%
Productie 10.5%
Verzekeringen en financiën 6.2%
Administratie en klantenservice 3.8%
Beleid en bestuur 3.5%

Top 10 grootste beroepsklassen, gerangschikt naar percentuele verandering over de periode november ‘11 t/m januari ‘12 ten opzichte van een jaar ervoor. Bron: Jobfeed Analytics

Daling productievacatures

Het aantal ICT-vacatures is over de afgelopen twee jaren flink gestegen en toont nog steeds een positieve trend. Dat is zichtbaar in de grafiek hieronder, waarbij we de beroepsklassen ICT, Gezondheidszorg en Productie over een periode van twee jaar met elkaar vergelijken. Productie toonde een grote stijging van 2010 tot half 2011. Vanaf mei 2011 is het aantal Productie-vacatures afgenomen, maar ligt nog wel boven het niveau van begin 2010. Het aantal vacatures op het gebied van Gezondheidszorg toonde net als de Productie-vacatures in 2011 een stijging en een daling. In tegenstelling tot Productie namen het aantal Zorg-vacatures wel weer toe in het laatste kwartaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacatureverloop ICT, Gezondheidszorg en Productie, februari 2010 t/m januari 2012
Bron: Jobfeed Analytics

Over Analytics by Jobfeed

Analytics by jobfeedIn de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 58.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners