Podcast: stop met performance management, start met talent management

Het eindejaarsbeoordelingsgesprek? Voor zowel manager als medewerker is het maar een vervelende exercitie. Hoe voer je dan wel een gesprek over performance en ontwikkeling? In hun podcast bespreken Kristel Moedt en Eveliese Luiting dit met dé expert op dit gebied: Kilian Wawoe.

Werf& gastredacteur Op 25 november 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 1451x gelezen
Deel dit artikel:
Podcast: stop met performance management, start met talent management

Recent kwam het boek Performance management in een agile werkomgeving uit. Kilian Wawoe is daarvan een van de auteurs. Het ideale moment dus om hem aan de tand te voelen over dit onderwerp. Over 2 dingen is Wawoe heel duidelijk: we moeten per direct stoppen met het standaard beoordelingsgesprek en de 5-punts schaal. In een wendbare omgeving is het belangrijk om constant met elkaar in gesprek te blijven. Feedback zo concreet mogelijk maken en intervisie boven beoordelen plaatsen. Daarbij slaat hij ook nog een brug hoe we het beste om kunnen gaan met belonen.

Wist jij bijvoorbeeld dat de meeste medewerkers zichzelf overschatten?

Met een aantal voorbeelden in de podcast People Masterminds illustreert Wawoe enkele inzichten uit diverse onderzoeken. Wist jij bijvoorbeeld dat het grootste deel van de medewerkers zichzelf overschat? En waar het woord ‘managen’ vandaan komt? En hoe eerlijk ben jij als in een restaurant wordt gevraagd hoe het eten heeft gesmaakt? In de podcast laat Wawoe zien hoe we anders tegen performance management kunnen aankijken.

Luister hier de hele podcast

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners