Hoe RAVE-cruitment snel een kennismigrant naar de bank bracht

Peter Boerman Op 12 april 2016
Gem. leestijd 2 min 690x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe RAVE-cruitment snel een kennismigrant naar de bank bracht

Global Recruitment, payrollen van kennismigrant en de begeleiding van de organisatie naar erkend referentschap. Lees de hele case van RAVE-cruitment die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards.

Case RAVE-cruitment

Omschrijving van de case

ABN AMRO lease is een autonome en snelgroeiende organisatie binnen ABN AMRO met internationale ambities. Men was op zoek naar een aantal nieuwe collega’s waaronder een Portfolio Manager die precies binnen deze groeiambitie zou passen en, vanzelfsprekend, met de juiste kennis en (branche) ervaring.

Met behulp van een longlist, shortlist, wereldwijde direct search en diverse gesprekken, werd de ideale kandidaat gevonden. Een Russische dame. Echter op dat moment zonder geldige Nederlandse werkvergunning en ABN AMRO lease had niet de benodigde IND accreditatie om een werkvergunning voor haar te regelen.

Via onze kennismigrant payroll service konden wij wel binnen 3 weken haar werkvergunning regelen, zodat ze snel bij ABN AMRO lease aan de slag kon. Vervolgens hebben wij voor ABN AMRO lease de benodigde IND accreditatie aangevraagd, zodat zij na 3 maanden alsnog in vaste dienst kan treden.

Zodoende werd zowel de positie ingevuld met de gewenste kandidaat en krijgt ABN AMRO lease de benodigde IND accreditatie om in de toekomst zelf internationaal top talent direct in dienst te kunnen nemen. Dit alles via 1 organisatie: RAVE-cruitment.

Wat was de impact van de case?

Behalve de hire van een top portfolio manager die ABN AMRO Lease haar internationale ambities helpt waarmaken is ook het erkend referentschap gerealiseerd om door te groeien met kennismigranten. Strategisch gezien is de toegevoegde waarde & specialistische kennis van RAVE-cruitment hierbij van grote waarde

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

RAVE-cuitment laat hier zien hoe agencies kunnen ontwikkelen en innoveren. Zijn leveren hier een totaal services die (vooralsnog) geen enkel ander bureau in Nederland aanbiedt. De arbeidsmarkt globaliseert steeds meer. RAVE-cruitment laat met deze case dat elke organisatie de beschikking kan hebben/krijgen over kennismigranten. Dat is goed nieuws. Niet alleen voor organisaties als ABN AMRO lease, maar ook voor kleine start-ups, fastgrowers en/of andere organisaties die moeite hebben met het invullen van IT vacatures, maar toch vooruit willen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

RAVE-cruitment – Gijs Notte
ABN AMRO Lease – Burak Aslan
Portfolio Manager – Elena Tan

Ook kans maken op een Werf& Award?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 29 april 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners