Funny Friday: Amerikaanse jongeren te obese voor leger…

Ook in de Verenigde Staten is er sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Zo heeft het Amerikaanse leger momenteel niet genoeg mensen beschikbaar. Het grote probleem? De jongeren zijn te obese om in aanmerking te komen.

Redactie Op 12 juli 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 486x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: Amerikaanse jongeren te obese voor leger…

Tijdens zijn speech op Independence Day zei president Donald Trump tegen het publiek: ‘Aan alle jonge Amerikanen in dit land, nu is je kans om bij het leger te gaan en een belangrijk statement te maken.’

Niet alleen gewicht is een probleem, maar ook drugsgebruik, inadequate opleiding en een crimineel verleden

Die uitspraak zal niet genoeg zijn om te tekorten van zo’n 6500 man op te heffen, aangezien bijna twee derde van de jongeren niet fit genoeg is. Niet alleen gewicht is ook een probleem, ook drugsgebruik, inadequate opleiding en een crimineel verleden houden de groep tegen om te kunnen solliciteren. Bovendien zijn er ook steeds minder mensen geïnteresseerd in het vakgebied.

Standaarden zijn standaarden

De standaarden verlagen dan maar? Dat schijnt geen optie te zijn volgens generaal Allen Youngman: ‘Standaarden zijn standaarden. We zullen harder moeten werken om nieuwe mensen te vinden.’
Programma’s en educatie om een actiever leefstijl te motiveren komen steeds meer op. Maar of dat op de korte termijn de tekorten gaat wegwerken, is nog maar de vraag.

Zelf een leuk idee voor Funny Friday?

Elke vrijdag eindigen we met lichte voet op Werf& met de rubriek Funny Friday. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten!

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners