Funny Friday: busje komt zo… (of niet)

De basisscholen in Amerika kampen niet alleen met een lerarentekort, maar ook met een tekort aan buschauffeurs voor de beroemde gele bussen. Hoe moeten de kinderen nu op school komen?

Redactie Op 26 juli 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 412x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: busje komt zo… (of niet)

Dat karakteristieke beeld op de Amerikaanse wegen mag natuurlijk niet verdwijnen. Sterker nog: de meeste kinderen in Amerika hebben geen enkele andere manier om op school te komen. Daarom start het schooldistrict in Minneapolis een nieuw programma met betaalde training, mentorschap en carrièremogelijkheden om werkloze kandidaten te verleiden. Maar dat is niet makkelijk met een sterke economie, een lage werkeloosheid en zes verschillende transportaanbieders in het district, samen goed voor 170 bussen. Het district heeft momenteel slechts 120 chauffeurs ter beschikking, en 45 vacatures, bijna 20 meer dan in oktober vorig jaar.

In sommige regio’s worden nu zelfs leraren bijgeschoold om het tekort te lenigen.

Het tekort aan buschauffeurs heeft bovendien vervelende gevolgen: buitenschoolse activiteiten worden geannuleerd, omdat er geen vervoer is. In sommige regio’s worden nu zelfs leraren bijgeschoold om het tekort te lenigen. Ze mogen hun rijbewijs voor de bus halen, zodat ze de kinderen die ze lesgeven eerst thuis kunnen ophalen.

Here comes the bus

Om de start van het nieuwe schooljaar nog soepeler te laten gaan, is er ook al een app die de bus kan volgen, genaamd ‘Here Comes the Bus’. Ouders kunnen daarmee niet de kinderen tracken, zo benadrukken de ontwikkelaars ervan, maar wel de bussen waar de kinderen in horen te zitten. Busje komt zo… zo is te hopen…

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners