Funny Friday: danseres of accountant? De 8-jarige Dheva is er nog niet helemaal uit

Peter Boerman Op 15 maart 2019 Gem. leestijd 1 min389x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: danseres of accountant? De 8-jarige Dheva is er nog niet helemaal uit

Bij haar dansauditie voor Holland’s Got Talent verklapte de 8-jarige Dheva wat ze later graag wil worden. Namelijk: accountant. Een slim bureau nodigde haar daarna meteen uit, voor een vroege kennismaking. En het contract ligt al klaar…

Het zorgde voor heel wat hilariteit in de zaal, toen Dheva bij haar dansauditie op tv vertelde dat ze droomt van een loopbaan als accountant. Maar bij ABAB accountants sprongen ze meteen in actie. Want ja, mensen met zulke dromen, die zijn tegenwoordig niet meer zo dik bezaaid.

‘Omdat ik van rekenen hou’

En dus duurde het niet lang voordat Dheva bij het accountantsbureau in Tilburg op de stoep stond voor iets wat ‘een ontzettend leuke middag’ werd. Waarom ze accountant wilde worden? Tja, waarom niet? Of, zoals ze zelf zegt: ‘Omdat ik van rekenen hou’. En dus mocht ze aan de slag met een potje mayonaise, dat werd ingekocht voor maar liefst 2 euro. Wat dacht ze: is er winst gemaakt of niet?

In allerlei bochten

Het jonge danseresje wist zich op tv in allerlei onmogelijke bochten te wringen. Of ze als accountant net zo flexibel is, kan natuurlijk alleen de tijd uitwijzen. ABAB-directeur Hans Scholten heeft er in elk geval veel vertrouwen in. Hij zet dan ook grif zijn handtekening onder een contract waarmee ze later van harte welkom is. ‘Maar wel eerst je school afmaken, hè?’

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency