Funny Friday: het zit wel May met de meest bekeken recruitmentvideo ooit

Redactie Op 01 februari 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 674x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: het zit wel May met de meest bekeken recruitmentvideo ooit

Lang niet iedereen is tevreden met zijn baan. Maar wat is momenteel waarschijnlijk de allerzwaarste baan ter wereld? Die van de premier van Groot-Brittannië natuurlijk.

Het Londense videoproductiebedrijf StudioYes was zo slim om van dat gegeven gebruik te maken in hun recente video. Daarin zie je Theresa May langs een stoet van fotografen binnengaan bij Downing Street nummer 10, waarna ze – als de deur eenmaal gesloten is – al haar frustraties eruit gooit. Met middelvingers en al. De 30 seconden durende video eindigt met de boodschap: ‘Fed up with your job?

Inmiddels is het filmpje behoorlijk viral gegaan. Wat heet! De eerste 4 dagen dat het online stond, werd het al meer dan 25 miljoen keer bekeken. Momenteel staat de teller ongeveer op 40 miljoen. En bij Studio Yes hebben ze bovendien honderden cv’s naar aanleiding van het filmpje binnengekregen. Tegen nauwelijks kosten. En dat terwijl het aantal sollicitanten op ‘normale vacatures’ in het Verenigd Koninkrijk op een all time low staat. Mocht de Brexitdeal toch niet verlopen zoals ze zelf hoopt, dan weet Theresa May in elk geval waar ze straks terecht kan…

Zelf een leuk idee voor Funny Friday?

Elke vrijdag eindigen we met lichte voet op Werf& met de rubriek Funny Friday. Heb jij een leuk idee? Laat het ons weten!

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners