Funny Friday: hoe kinderen het lerarentekort willen oplossen

Om het lerarentekort kunnen we niet meer heen. Klassen raken overvol, kinderen worden naar huis gestuurd en niemand voelt zich geroepen om als leraar aan de slag te gaan. YUNG DWDD stak er een stokje voor.

Redactie Op 15 november 2019 Gem. leestijd 3 min1302x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: hoe kinderen het lerarentekort willen oplossen

Er wordt alles uit de kast gehaald om leraren te trekken. Zo zagen we al de campagne met YouTubers. Maar ook Sahil Amar Aïssa, presentator van het item YUNG DWDD van De Wereld Draait Door, gaat ermee aan de slag.

De oplossing is volgens Aïssa simpel. Er zijn zogeheten stille reserves, namelijk 83.000 mensen. Dit zijn mensen die de PABO hebben gedaan of een ander onderwijsdiploma op zak hebben. Het enige probleem: ze werken niet in het onderwijs en niemand weet goed waar ze zich bevinden. Samen met een klas vol boze leerlingen besluit hij om een liedje te zingen om ze aan te sporen.

De kinderen zingen een nieuwe versie van het nummer ‘Het is een zwaar bestaan’ uit de musical Annie. Denk aan teksten als: ‘Volle klassen, geen leraar’ en ‘Jullie zijn nodig en heel vlug/Heb je PABO? Kom toch terug!’

Of dit nummer ook effect gaat hebben, moet nog blijken…

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
BRANDMANNEN           Recruitment Marketing
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
ToTalent.eu
WBNRS