Home Nieuws Maak kennis met ’s werelds eerste interviewer zonder bias

Maak kennis met ’s werelds eerste interviewer zonder bias

523 keer
3
tengai robot

Een sollicitatiegesprek tussen kandidaat en recruiter: het is de hoeksteen van menig sollicitatieproces. Maar een Zweedse robot wil het helemaal anders gaan doen.

’s Werelds eerste interviewer zonder onbewuste vooroordelen, zo wordt ze al genoemd. En haar naam is: Tengai. Ze is ongeveer 41 centimeter groot, en weegt maar 3,5 kilo. En ze zit niet áchter een tafel, zoals bij de meeste sollicitatiegesprekken, maar ze zit er bovenop. Dat mag dan ook, als je een robot bent.

Voorlopig spreekt ze alleen Zweeds. Maar de bedoeling is dat ze binnen een jaar ook Engels spreekt. En wie weet leert ze daarna ook nog wel Nederlands. Dan kan het dus ook hier zomaar gebeuren dat kandidaten geen sollicitatiegesprek meer voeren met een mens van vlees en bloed, maar met een voorgeprogrammeerde robot.

Geesteskind van Furhat Robotics

Haar introductie trok deze week wereldwijd in elk geval heel wat bekijks, mede dankzij een reportage bij de BBC. Tengai is het geesteskind van Furhat Robotics, een bedrijf in artificial intelligence en ‘social robotics‘, dat is geboren uit een onderzoeksproject van het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm. Het bedrijf schijnt 4 jaar bezig geweest te zijn met de ontwikkeling van de robot (of liever: de ‘human-like computer interface’).

‘Het kost een recruiter gemiddeld 5 tot 15 minuten om een beslissing te maken’

Sinds oktober werkt Furhat samen met TNG, een van de grootste werving-en-selectiebureaus in Zweden. “Het kost gemiddeld 7 seconden voor iemand om een eerste indruk te maken en 5 tot 15 minuten voor een recruiter om een beslissing te maken. Wij willen dat principe uitdagen”, aldus Elin Öberg Mårtenzon, chief innovation officer bij TNG (foto).

Hoe je eruit ziet maakt niet uit

Het doel is vooral om sollicitatiegesprekken te bieden die vrij zijn van onbewuste vooroordelen. Of het nu gaat om geslacht, leeftijd, afkomst, of zelfs wat je als kandidaat aanhebt of hoe je stem klinkt: het maakt de robot allemaal niet uit: Tengai kijkt – naar verluidt – alleen naar je kwalificaties en de kwaliteit van je antwoorden.

tng tengai robot

Straks mag ze zelf beslissen

Niet dat daarmee trouwens alle bias ineens verdwenen is. De robot stelt vragen op een identieke manier, en in dezelfde volgorde, aan elke kandidaat. Vervolgens produceert Tengai een transcriptie van de antwoorden van de kandidaat. Op basis daarvan mag de menselijke recruiter of hiring manager alsnog beslissen wie doorgaat naar de volgende fase in het proces. Althans: voorlopig. De plannen zijn dat Tengai dat over niet al te lange tijd ook zelf kan leren beslissen.

Volgens een recent onderzoek heeft 73 procent van de Zweden ooit discriminatie ervaren

Volgens een recent onderzoek van TNG zegt 73 procent van de Zweden dat ze discriminatie hebben ervaren in hun zoektocht naar een baan, op basis van etniciteit, leeftijd, geslacht, uiterlijk, gewicht of gezondheid. Tengai moet al zulke discriminatie dus tegengaan. Het is de bedoeling dat ze vanaf mei ‘voor het echie’ kan worden ingezet. Dan kunnen de eerste kandidaten haar dus in de ogen kijken.

Lees ook:

3 REACTIES

  1. Nee: ‘Niet dat daarmee trouwens alle bias ineens verdwenen is’. Er is altijd nog de preselectie om te bepalen wie er wordt uitgenodigd voor de sollicitatietafel en de eindselectie na de gesprekken. Het blijft mensenwerk.

  2. Ben het eens meet Aaltje. Bij AI denken mensen die niet bekend zijn met die technologie aan een computer die kan denken, maar AI blijft iets wat mensen invoeren in een computer en die op zijn beurt iets met hoge waarschijnlijkheid iets antwoord. Dit omdat het “geleerd” heeft, met zeer veel data, dat het “statistisch gezien” misschien het beste antwoord is. De leerdata kan bias bevatten, maar dat schijnt niemand belangrijk te vinden. AI kan wel instrumenteel zijn om snel recruiters te helpen met hun pre selectie, om dat proces te versnellen. JobRokket is bijvoorbeeld zo’n systeem. Maar het blijft mensenwerk.

  3. Merkt de robot twijfel, angst, passie en zoveel meer menselijke emoties op en wat de robot daar mee? Zoals hier al gezegd; er zijn zeker voordelen maar gelukkig blijft het ook nog mensenwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here