Geef je corporate website een gezicht: 8 tips

Werf& gastredacteur Op 16 april 2012 Gem. leestijd 3 min2748x gelezen
Deel dit artikel:

Een aansprekende corporate website heeft een eigen gezicht en niets wekt dit gezicht zo tot leven als de werknemers die er werken. Toch zijn organisaties terughoudend met het tonen van medewerkers op de website. Dit artikel geeft je acht tips om met je corporate website te laten zien wat je in huis hebt.

Trots op je medewerkers? Draag het uit!

Natuurlijk, de meeste websites zijn herkenbaar aan hun eigen beeldmerken en logo’s, maar niets zegt zoveel over een organisatie als de werknemers die haar dragen. Is het jong of oud, formeel of informeel, een mannenhonk of vrouwenbolwerk? Sommige organisaties lijken die informatie liever niet prijs te geven. Dat is een keuze. Maar een open organisatie die trots is op zijn medewerkers laat graag zien wat zij in huis heeft. Hoe? Deze acht tips helpen je aardig op weg.

1. Stel jezelf een doel

Waarom wil je medewerkersprofielen op je website opnemen? Dat is de belangrijkste vraag. Profielen bieden een uitgelezen mogelijkheid om de kennis en expertise van de organisatie te etaleren. Maar profielen hebben niet alleen een externe communicatiefunctie. Ze maken ook je eigen medewerkers bewuster van hun rol in de organisatie.

2. Geef medewerkers een stem

Medewerkersprofielen werken niet als je medewerkers woorden in de mond legt. Laat medewerkers hun eigen kennis en kunde formuleren. Dat helpt ze rolvast en professioneel te zijn in hun werk.

3. Bepaal je boodschap

Wat moeten bezoekers van je website per se te weten komen van de medewerkers? Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Expertise, kennisgebieden en diensten;
  • Rollen binnen de organisatie;
  • Carrière en beroepservaring;
  • Hoe medewerkers bij de organisatie terechtgekomen zijn (als de profielen ook het recruitment dienen)
  • Publicaties of portfolio;
  • Professionele passie;
  • Relevante hobby’s en interesses buiten werk;
  • Mogelijkheid tot interactie: e-mailadres of social media.

4. Geef richting door herkenbaarheid

Als je een heldere boodschap voor ogen hebt, kun je een vast format voor de profielen opstellen. Dit kan bestaan uit enkele vaste vragen of tussenkoppen die telkens terugkeren. Daarmee geef je richting aan de medewerker en de lezer.

5. Wees authentiek

Medewerkersprofielen werken alleen als ze een authentiek beeld schetsen van je organisatie. Het is immers belangrijk dat toekomstige medewerkers en ook klanten zich met de mensen achter het merk kunnen identificeren. Als web en werkelijkheid niet in overeenstemming zijn, komen mensen daar snel genoeg achter.

6. Kies voor een kritische eindredactie

Voordat je de medewerkersprofielen online plaatst, is het belangrijk dat een kritische eindredacteur  de profielen redigeert op taalfouten, toon en uitstraling, maar vooral op inhoud: geven medewerkers daadwerkelijk antwoord op de belangrijke vragen?

7. Verzorg een passende online omgeving

De profielen van medewerkers moeten natuurlijk op een logische plaats op de website te vinden zijn. Houd daarbij het doel van de profielen in het achterhoofd. Je kunt bijvoorbeeld een speciale profielenpagina inrichten. Zorg daarbij wel dat je niet teveel informatie onder elkaar zet. Ook kun je medewerkersprofielen koppelen aan de recruitmentsite, waar medewerkers vertellen over wat hun functie inhoudt.

8. Goede profielen worden gevonden

Een bijkomend voordeel van medewerkersprofielen is dat medewerkers bezoekers naar je website kunnen halen. Geef medewerkers tips over hoe ze de inhoud van hun profiel kunnen verspreiden, bijvoorbeeld via sociale media of hun e-mailhandtekening. Ook kun je de profielen af en toe profileren op de homepage. Daarmee krijgt je organisatie ook online een eigen gezicht.

Deze bijdrage is geleverd door Jitse Talsma namens het HR-Communicatie Netwerk

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency