Hoe zet je Google AdWords het beste in voor vacatures?

Peter Boerman Op 31 oktober 2017
Gem. leestijd 2 min 1815x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe zet je Google AdWords het beste in voor vacatures?

Geen website trekt zoveel verkeer als Google. En dankzij Adwords kun je er ook nog eens heel gericht adverteren. Hoe gebruik je dat als recruiter het beste?

Maar liefst 95% van de internetgebruikers gebruikt dagelijks Google. De meest adverteerders weten Googles advertentiemodel, AdWords, inmiddels goed te vinden. Waarom zou je dit als recruiter of HR-professional niet ook inzetten als je snel bereik nodig hebt voor moeilijk in te vullen vacatures?

Wat is AdWords precies?

AdWords is het advertentieprogramma van Google waarmee je jouw advertentie hoog in de zoekresultaten kunt laten verschijnen. Je adverteert bij AdWords op zoekwoorden die jij zelf kunt kiezen. Zodra een gebruiker een zoekwoord intypt waar jij op adverteert, wordt jouw advertentie getoond. De prijzen verschillen nogal per zoekwoord. Adverteren op het zoekwoord ‘vacature’ is bijvoorbeeld veel prijziger dan bijvoorbeeld ‘parttime vacature winkelmedewerker’.

Hoe kun je AdWords inzetten?

Door via AdWords te adverteren komen werkzoekenden in het begin van hun zoekproces al in aanraking met jouw vacature. Daarnaast kun je met locatie-targeting alleen de voor jou interessante doelgroep bereiken. De resultaten en kosten zijn direct zichtbaar en meetbaar. Als je dit goed inricht, betaal je dus zelden voor bezoekers die je niet wilt bereiken. Bijkomend voordeel is dat je na het maken van jouw advertenties binnen 15 minuten vindbaar bent.

Waar zoeken ze op?

Belangrijk is dan ook om vooraf goed te bepalen wie je wilt bereiken en op welke zoektermen deze doelgroep zoekt. Neem dan ook de tijd om alleen relevante zoektermen toe te voegen en breid dit vervolgens langzaam uit. Doordat je alles live kunt aanpassen heb je de mogelijkheid campagnes constant te optimaliseren. Zo haal je het beste resultaat tegen zo laag mogelijke kosten. En is je vacature eenmaal ingevuld, dan zet je de advertentie direct ‘uit’.

arjan weijer adwordsDit blog is geschreven door Arjan Weijer, online marketeer bij Floyd & Hamilton, bureau voor employer branding en online recruitmentsoftware. Meer weten hoe een goede recruitmentwebsite zorgt voor een optimale candidate journey, applicant experience en de gewenste conversies? Lees de whitepaper.

Meer weten over optimaal digitaal werven?

Op donderdag 2 november vindt Digitaal-Werven plaats, waar onder meer de beste recruitmentsite van het jaar wordt verkozen. Bekijk hier het volledige programma van de dag.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners