Google Hire is live (en dit is wat we er nu al van weten)

Peter Boerman Op 17 april 2017
Gem. leestijd < 1 minuut 4514x gelezen
Deel dit artikel:
Google Hire is live (en dit is wat we er nu al van weten)

Oké, het is nu nog slechts voor genodigden. Maar Google Hire, het ‘top secret’ recruitmentproject van Google, is al wel live. En dit is wat we er tot nu toe van weten.

Het moet een soort LinkedIn-killer worden; ATS en vacaturezoekmachine ineen. Werkgevers zouden er – volgens de geruchten – vacatures mee kunnen posten (zoals op deze pagina te zien is), en  tegelijk de inkomende stroom aan sollicitanten ermee kunnen managen. Google Hire wordt (schijnbaar) ook gekoppeld aan Google-accounts. Daarmee zou er potentieel zeer veel informatie over zowel werkgevers als kandidaten beschikbaar komen.

Top secret project

Vorige week ging ineens een soort bèta-versie live. Het is een pagina die voor iedereen zichtbaar is, maar waar je zonder uitnodiging niet verder komt. Wie zelf Googlet op Google Hire, krijgt als resultaat: It’s top secret project is called Google Hire. Het project zou een gevolg zijn van onder meer de aankoop van Bebop in 2015. De oprichter van deze start-up, Diane Green, leidt nu bij Google de divisie waar Google Hire in ontwikkeling is. Amerikaanse bedrijven als Medisas, Poynt, DramaFever, SingleHop, en CoreOS zouden momenteel de dienst uitproberen, aldus het goed ingevoerde Axios.

With Google…

De url van de website verklapt overigens dat het project in een experimentele fase zit. Google gebruikt hiervoor namelijk het ‘with.google’-domein, dat het bedrijf doorgaans reserveert voor online proefprojecten. Het kan dus best zijn dat Google binnenkort de recruitmentmarkt wilt betreden, maar evengoed dat het project binnenkort weer even stilletjes wordt opgedoekt als het online ging.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners