Google werft toekomstige wetenschappers via Minecraft

Peter Boerman Op 21 oktober 2013 Gem. leestijd 1 min1737x gelezen
Deel dit artikel:
Google werft toekomstige wetenschappers via Minecraft

Google heeft een modificatie voor Minecraft ontwikkeld waarmee kwamtummechanica te simuleren is. Op deze manier probeert de internetgigant toekomstige kwantumcomputerwetenschappers te werven. bekijk hier de modificatie met de naam Qcraft.

Processen simuleren

De modificatie voor Minecraft, die grotendeels door Daniel Ratcliffe en Joel Levin is ontwikkeld kan verschillende kwantummechanische processen simuleren.

De wereld van Minecraft is volledig opgebouwd uit grote pixelblokken. Spelers kunnen van alles bouwen. Veel gamers vergelijken Minecraft met Lego. De game is inmiddels meer dan tien miljoen keer gedownload. “Miljoenen kinderen spenderen veel uren aan Minecraft. Ze zijn niet alleen grotten aan het graven en monsters aan het verslaan, maar assemblagelijnen, spaceshuttles en programmeerbare computers aan het bouwen. En dat doen ze om te experimenteren en nieuwe dingen te ontdekken”, aldus Google.

Qcraft voegt enkele nieuwe blokken aan Minecraft toe waarmee spelers met kwantummechanica kunnen experimenteren. Google: “Het is natuurlijk geen perfecte wetenschappelijke simulatie, maar een leuke manier voor Minecraft-spelers om enkele fenomenen van kwantummechanica te ervaren.

Tags:
Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency