Grootste Escape Room van de wereld moet jongeren warm maken voor de bouw

Peter Boerman Op 14 juni 2017
Gem. leestijd 2 min 1206x gelezen
Deel dit artikel:
Grootste Escape Room van de wereld moet jongeren warm maken voor de bouw

De bouw kampt nu al met forse tekorten. En dat wordt de komende jaren alleen maar erger. Om daar iets tegen te doen, opent morgen in Eindhoven ‘s werelds grootste escape room.

Maar liefst 25 verschillende escape rooms achter elkaar. Of ‘Scapehouses’, zoals de organisatie het zelf noemt: huizen met deuren die alleen te openen zijn als je erin slaagt de speciale code te kraken. Morgen gaat – in een oude fabriekshal in Eindhoven – de grootste escape room ter wereld officieel open.

scapetown

Op zoek naar zeker 60.000 nieuwe mensen

Leuk voor jongeren, al die logische puzzels achter elkaar. Maar er is wel degelijk ook een serieuze ondertoon. Steeds minder jongeren kiezen namelijk voor een opleiding in de bouw en de infrastructuur. Om te kunnen voldoen aan de vervangingsvraag en de verwachte groei zijn de komende 5 jaar naar schatting zeker 60.000 nieuwe arbeidskrachten nodig. Maar waar die vandaan te halen?

Warm maken in Scapetown

De enorme Eindhovense escape room, die tot ‘Scapetown’ is gedoopt, moet jongeren warm maken voor een loopbaan in de bouw. Het is een van de initiatieven die Bouwend Nederland ontplooit, in het kader van een grootschalige instroomcampagne, die is vormgegeven in samenwerking met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven. Reden waarom Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, Scapetown op 15 juni ook officieel opent.

scapetown

Voor de bouwers, door de bouwers

Bijzonder aan Scapetown is niet alleen de omvang, maar ook de totstandkoming. Het project (van opleidingsbedrijf Bouwmensen) is namelijk ontworpen door allerlei middelbare scholieren en daarna in elkaar gezet door de leerlingen van de tientallen bouwscholen in heel Nederland. De scholieren die de beste ontwerpen hebben afgeleverd, hebben een ‘trip to Scapetown’ gewonnen. De 2.000 winnaars kunnen daar nog (exclusief!) tot en met 23 juni terecht om te proberen te ontsnappen uit de puzzels die ze zelf hebben verzonnen.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners