Home Onderzoek Meer dan helft Nederlanders wil komend jaar nieuwe baan

Meer dan helft Nederlanders wil komend jaar nieuwe baan

3.006 keer
1
nieuwe baan

53% van de Nederlanders hoopt binnen 12 maanden een nieuwe baan te vinden.

Niet zo gek, want de gemiddelde Nederlander is behoorlijk ontevreden over zijn huidige baan. Tenminste, als je afgaat op de 230.000 Nederlandse werknemers die een enquête hebben ingevuld voor de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex.

Tevreden over leven, minder over de baan

Meer dan 80% van de respondenten van die enquête zegt tevreden te zijn met zijn leven in het algemeen. Daarentegen zegt 40% stukken minder tevreden te zijn met het ‘totaalplaatje van zijn werk’. Deze ontevredenheid nam in een jaar tijd met 14% toe.

De ontevredenheid nam in één jaar tijd met 14% toe

Vooral meer salaris graag

Medewerkers zijn het minst te spreken over hun salaris (68% ontevreden) en over hun leidinggevenden: gemiddeld 4 op de 10 werknemers zijn ontevreden over hun manager. Vooral marketing- en communicatiemedewerkers zouden wel wat meer op hun loonstrook willen zien (slechts 21% is tevreden, terwijl dat in 2014 nog 46% was).

gemiddeld 4 op de 10 werknemers zijn ontevreden over hun manager

Vakantie zet aan tot nadenken

Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, opdrachtgever van het onderzoek: “Nederlanders zijn best een tevreden volk, zo blijkt. Maar als we tijdens de vakantietijd letterlijk afstand nemen van ons werk en in alle rust nadenken over onze baan, komen er toch zaken boven die beter kunnen. Want elke dag twee uur in de file staan naar je werk, is dat echt wat je wilt?”

“Elke dag 2 uur in de file staan naar je werk, is dat echt wat je wilt?”

Vooral horecamensen willen iets anders

Onvrede is een belangrijke reden om ander werk te zoeken, weet ook Paulien Osse, directeur van de Stichting Loonwijzer: “Dit is goed te zien in de horeca en het toerisme. Daar zijn medewerkers het minst tevreden over hun baan in het algemeen en wordt gemiddeld ook het laagste salaris verdiend. Logisch dus ook dat deze medewerkers met 77% ver bovengemiddeld openstaan voor een andere baan.”

Foto via Flickr.com

1 REACTIE

  1. Dat je je door dit soort WC-eend-verhalen laat leiden.
    Mensen die naar Monsterboard komen zijn op zoek naar werk. Denk je dat zij de norm zijn voor ontevredenheid? Of zouden er onder hen misschien meer mensen zijn die op zoek zijn naar werk? Vreemd dat er niet staat dat 100 procent op zoek is naar nieuw werk.
    Monsterboard is geen betrouwbare bron op dit onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here