Hét bewijs dat Twitter telt voor recruiters: #vacatures op #1

Peter Boerman Op 12 december 2014
Gem. leestijd < 1 minuut 2450x gelezen
Deel dit artikel:
Hét bewijs dat Twitter telt voor recruiters: #vacatures op #1

Twitter mag dan door Instagram ingehaald zijn in het aantal actieve gebruikers, als recruitmentmedium is het dit jaar écht ontdekt.

Het bewijs daarvoor: de hashtag #vacature was dit jaar het vaakst trending op Twitter. Werkgelegenheid was in 2014 sowieso het meest terugkerende onderwerp in Nederland, meldt de microblogsite. Bedrijven en recruiters deelden in 2014 massaal hun openstaande vacatures op het real-time platform. Klikt een gebruiker op de hashtag #vacature, dan krijgt hij een omvangrijke verzameling van beschikbare functies.

De enige niet-afkorting

Opvallend is dat de hashtag #vacature de enige in de top-10 van dit jaar is, die een volledig woord is. De rest van de top-hashtags, zoals #WK2014 en #MH17 zijn allemaal afkortingen of acroniemen.

Meer leren over hoe je mensen kunt werven via Twitter? Lees Recruitment via sociale media van Jacco Valkenburg

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners