Het trending topic van 24 februari is nu al bekend: #JouwBaan

Peter Boerman Op 13 februari 2015 Gem. leestijd 2 min1983x gelezen
Deel dit artikel:
Het trending topic van 24 februari is nu al bekend: #JouwBaan

Nog een paar nachtjes slapen en dan organiseert Twitter de eerste Europese banendag. In Nederland vinden op op 24 februari de hele dag onder de hashtag #JouwBaan verschillende activiteiten plaats om mensen aan het werk te helpen. 

De banendag van Twitter wordt in Nederland georganiseerd in nauwe samenwerking met uitkeringsinstantie UWV en Monsterboard. Daarnaast doet een aantal grote organisaties mee, zoals de NS, de Rijksoverheid, Defensie, de KNVB, Capgemini en ING. Zij zullen onder meer vacatures plaatsen op de netwerksite.

Rechtstreeks antwoord

Ook worden er online presentaties gegeven, voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Ook kunnen werkzoekenden via Twitter rechtstreeks vragen stellen aan hr-managers van bedrijven die nieuw personeel werven. Zij zullen vragen van werkzoekenden dan live beantwoorden.

130 trainees

Voor het UWV wordt het ook een drukke Twitter-dag. De uitkeringsorganisatie gaat niet alleen vacatures, carrièretips en relevante kennis over solliciteren en de arbeidsmarkt delen, er worden ook 130 trainees geworven via Twitter.

Veel aandacht

De microblogsite Twitter manifesteert zich steeds nadrukkelijker op de arbeidsmarkt. Dat blijkt onder meer ook al uit het feit dat de hashtag #vacature vorig jaar het meest trending topic was. ‘Met stip’, zegt de netwerksite zelf. Het initiatief van de banendag past ook in die strategie om de arbeidsmarkt te veroveren, en het moet dan ook wel heel raar lopen wil #JouwBaan die dag niet het belangrijkste trending topic zijn. De aankondiging van de banendag was in elk geval al groot nieuws. Vrijwel elke nieuwssite of krant besteedde er al aandacht aan, onder meer dankzij een bericht van het ANP.

Lees ook:

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
DPG Recruitment
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
Otys Recruiting Technology
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Tech
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS