Hier komen de nieuwe banen vandaan

Peter Boerman Op 22 juni 2014
Gem. leestijd 2 min 2549x gelezen
Deel dit artikel:
Hier komen de nieuwe banen vandaan

In Nederland was het deze week nieuws dat de werkloosheid nu écht daalt, in Amerika was het nieuws dat het aantal banen weer voor het eerst groter was dan vóór de crisis.

Voor de New York Times reden om eens dieper in de cijfers te duiken, en een paar werkelijk verbluffende grafieken te produceren. Haarscherp is in kaart gebracht welke banen in de nieuwe tijd het beter doen, en wie zich meer zorgen moet maken. Afgaand op cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics is per industrie gekeken hoeveel banen erbij zijn gekomen de laatste jaren, en hoeveel het gemiddelde salaris is veranderd, en dat is vervolgens treffend in kaart gebracht.

Middeninkomens verliezen

De conclusies? Onder meer dat de economie terug mag zijn op het niveau van voor de crisis, maar dat de 10 miljoen banen die nodig zijn voor de groeiende arbeidspopulatie er nog niet zijn, ook niet in Amerika. En dat het met name industrieën zijn ‘in het midden van het loonspectrum’ zijn die banen hebben verloren.

En hoe doen de personeelswerkers het?

NY-Times-jobs-chart

Het is in de data moeilijk te vinden hoe goed recruiters en hr-mensen het precies doen. De categorieën ‘Temporary help services’ en ‘Employment placement and executive search’, zeg maar: de uitzend- en werving- en selectiebranche, doen het heel aardig, maar de categorie ‘Employer Human Resources Services’ staat diep in het rood. Gaat u maar rustig slapen? Zo is het dus nog even niet… Eerst nog even genieten van deze grafieken…

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners