Hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem?

Peter Boerman Op 15 december 2017
Gem. leestijd 2 min 787x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem?

Te veel mogelijkheden van het ATS worden nauwelijks gebruikt. Hoe kun je meer profijt uit je systeem halen? Een nieuw whitepaper geeft antwoord.

Waarom zijn minimale eisen aan dataverzameling in recruitmentsystemen nodig? En wat zou er gebeuren als ATS, VMS en recruitmentsystemen dezelfde datastructuur houden die ze nu hebben? Welke regels zijn dan essentieel om huidige datastructuren te optimaliseren? En hoe kunnen deze regels ertoe bijdragen dat het ATS succesvoller kan functioneren? Dit zijn de vragen die centraal staan in de recent gepubliceerde iG!-whitepaper Hoe haal je het maximale uit je recruitmentsysteem?.

Te veel mogelijkheden ongebruikt

Te vaak zijn er geluiden uit het vakgebied dat het rendement van bestaande recruitmentinstrumenten uitblijft en dat efficiency-, matchings- en synergiemogelijkheden van deze systemen ongebruikt blijven.

10 dataregels

Deze paper behandelt 10 ‘dataregels’:

  1. Gebruik dezelfde classificatie voor het cv en de vacature;
  2. Stel verplichte velden in;
  3. Voorzie iedere vacature of cv van een uniek ID;
  4. Leg functietitels vast via open velden en hanteer een ISCO-code;
  5. Hanteer standaardclassificaties voor opleidingsniveaus;
  6. Hanteer meetbare opties voor het ervaringsniveau;
  7. Voorzie de vacature van een postcode;
  8. Maak een koppeling met de KvK;
  9. Controleer je ATS-systeem;
  10. Leg een dataprotocol aan;

Deze paper laat zien dat door deze 10 dataregels correct en consistent toe te passen, u het maximale uit uw recruitmentsysteem kunt halen en effectiever en efficiënter kunt werven. Alleen door deze dataregels toe te passen zal er een wereld van nieuwe search, matching en recruitmentmogelijkheden ontstaan.

Wat zijn de next steps?

kennisdocs hoe haal je het maximale whitepaperWil je meer weten over hoe je deze 10 dataregels het beste implementeert en wat de next steps zijn om hier echt werk van te maken? Download dan de volledige whitepaper en maximaliseer je eigen recruitmentsysteem tot een systeem waar je niet meer zonder kan en wil.

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners