Hoe kies je het juiste ATS-systeem; zeven tips

Peter Boerman Op 01 juli 2013
Gem. leestijd 2 min 5519x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe kies je het juiste ATS-systeem; zeven tips

Een goed ATS maakt het werk van een recruiter een stuk effectiever. Morgen verschijnt het nieuwste nummer van Werf&. Hierin geven 23 aanbieders tips voor het kiezen van het beste recruitmentsysteem voor jouw organisatie. Met een handige checklist per ATS over doelgroep, prijs en functionaliteit.

Waardevolle inzichten

Morgen verschijnt Werf& met als thema ‘Zoeken en vinden’. In de special Recruitmentsystemen is onder andere een artikel gewijd aan de keuze van het perfecte ATS (Applicant Tracking System). Aan 23 aanbieders van dergelijke systemen is gevraagd naar hun visie op ontwikkelingen in de markt. Vervolgens hebben zij aangegeven welke functies hun systeem bezit, waar de focus van de leverancier ligt, wat de sterke punten zijn en waar de aanbieder het meest trots op is. Dit leidde tot een uitgebreid overzicht, dat waardevolle inzichten oplevert.

Te hoge eisen

De opkomst van gratis online recruitmentsystemen heeft de markt flink wakker geschud. Toch adviseren aanbieders je om niet alléén naar de prijs te kijken. Verder is het belangrijk goed te weten wat je wilt in een systeem. “Organisaties willen vaak meer functionaliteiten dan ze daadwerkelijk gaan gebruiken”, aldus Richard Lindeloo van Tibbit Groep. Gezamenlijk geven de ATS-aanbieders je de volgende tips:

7 tips voor een optimale keuze

  1. Stel je recruitmentdoelen vast
  2. Bedenk welke functies absoluut noodzakelijk zijn
  3. Kijk naar de administratieve kant, maar ook naar de kandidaatervaring
  4. Begin klein, je kunt altijd later zaken toevoegen
  5. Bepaal vooraf wanneer het systeem succesvol is
  6. Kies nooit alléén op prijs
  7. Begin tijdig met het creëren van draagvlak

Uitgebreide checklist en veel meer

In Werf&22 staat het zoeken en vinden van kandidaten centraal. Met inspirerende interviews met vakgenoten, nieuwsberichten en praktische tips zoals hoe je searcht met Boolean logic. In de special Recruitmentsystemen staat niet alleen het artikel over ATS-systemen met de uitgebreide checklist, maar ook een bijdrage over de zin en onzin van Big Data en een oproep aan de onzichtbare recruiter. Bestel Werf& 22 hier of neem een (proef)abonnement.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners