Hoe maakt employability organisaties sterker? Leer het op 24 maart

Peter Boerman Op 02 maart 2015 Gem. leestijd 2 min1681x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe maakt employability organisaties sterker? Leer het op 24 maart

Wat levert investeren in employability op? En hoe kan employability een organisatie gezond houden? Daarover vindt 24 maart in Rotterdam een congres plaats.

Dit zogeheten Jaarcongres Employability wordt georganiseerd door Intelligence Group en Steam. Het congres vindt plaats in het Rotterdamse Erasmus Centre for Entrepreneurship. Het programma biedt plaats aan toonaangevende sprekers, nieuwe wetenschappelijke inzichten en inspirerende discussies. Het uitgangspunt van de dag: Enjoy Employability.

Jaar van employability

‘2015 wordt het jaar van employability’, zegt Geert Jan Waasdorp, ceo van onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group. ‘Automatisering, nieuwe wetgeving en veranderende behoeften van werknemers maken het noodzakelijk dat werkgevers slim omgaan met de inzetbaarheid van hun medewerkers.’

In-, door- en uitstroom

Volgens Hans Kroonen, client director van arbeidsmarktcommunicatiebureau Steam gaat het niet alleen om instroom van nieuw talent, maar vooral om mobiliteit binnen de organisatie en uitstroom naar de arbeidsmarkt. Dat maakt een organisatie voorbereid op de toekomst. ‘Hoe kan employability organisaties sterker, stabieler en creatiever maken? Waarom is het noodzaak daarin te investeren? Die vragen worden tijdens Enjoy Employability beantwoord.’

Best passende toekomst

Op de dag komen vragen aan de orde als: hoe faciliteert ABN Amro talentontwikkeling van haar medewerkers? Hoe stoomt het ministerie van Defensie personeel klaar voor een carrière na Defensie? En hoe biedt PurpleHRM door middel van strategische personeelsplanning de best passende toekomst aan iedere werknemer? Daarnaast verschaft HR-hoogleraar Rob Vinke de nieuwste wetenschappelijke inzichten in het employability-denken en vinden er groepsdiscussies plaats. Kortom, ‘concrete voorbeelden en praktische inzichten die direct inzetbaar zijn – daar gaat het om’, aldus de organisatie.

logo Enjoy Employ

Meld je nu aan

Wil je weten wat een investering in employability voor jóúw organisatie kan betekenen? Meld je dan nu aan via www.enjoyemployability.nl of eventbrite.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Brockmeyer
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Floyd & Hamilton
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Backoffice
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency