Houthoff Buruma geeft studenten uniek inkijkje bij 7 kantoren

Peter Boerman Op 14 oktober 2013
Gem. leestijd 2 min 2870x gelezen
Deel dit artikel:
Houthoff Buruma geeft studenten uniek inkijkje bij 7 kantoren
Solliciteren bij een advocatenkantoor is voor veel rechtenstudenten een grote stap. Ze willen zich zo goed mogelijk voorbereiden en hebben behoefte aan vergelijking en transparantie. Advocatenkantoor Houthoff Buruma heeft speciaal voor hen een originele website ontwikkeld die een uniek inkijkje geeft in zeven toonaangevende advocatenkantoren. Deze site, met de naam ‘Het Grote Gesprek’ geeft sollicitanten talloze tips hoe je je als sollicitant het beste kunt voorbereiden, van kledingadvies en vragen die je kan stellen, tot aan bepaalde tests die je kan oefenen.

Van kledingadvies tot procedure

De zeven advocatenkantoren die worden vergeleken op ‘Het Grote Gesprek’ zijn: Allen & Overy, De Brauw, Clifford Chance, Houthoff Buruma, Loyens & Loeff, NautaDutilh en Stibbe. Je krijgt er een eerste indruk van zeven advocatenkantoren, de sollicitatieprocedures die zij hanteren en bovendien komt het management aan het woord over hun prioriteiten. Daarnaast krijgen studenten op de website talloze tips over hoe zij zich het best kunnen voorbereiden op hun sollicitatie, van kledingadvies tot assessment. Op die manier kan je een indruk krijgen van welk kantoor het best bij je past, welke vragen je kan verwachten en hoe je jezelf het beste in the picture kan spelen bij jouw favoriete kantoor.

Vernieuwend concept

Het initiatief van advocatenkantoor Houthoff Buruma is niet alleen in de branche een vernieuwend concept, de tablet-first website zelf blinkt ook uit in design en art direction. Voor het uiterlijk van de site werd gezocht naar een manier om de 7 kantoren en procedures goed naast elkaar te zetten. Dit bleek de beste vorm om het verhaal over te brengen, met verdiepingen in de kantoren die symbool staan voor de stappen in het sollicitatieproces. ‘Elke kamer heeft zijn eigen verhaal en uiterlijk gekregen. Eerst fotografeerden we de modellen, daarna plaatsen we die in een 3D omgeving, daarna hebben we de styling en collage gedaan en tot slot de schaduwen en grading. We hebben echt veel tijd gestopt in de illustraties en art direction van het geheel’, vertelt Florine Keijzer, senior recruiter bij Houthoff Buruma.

Tablet first

De vormgeving voor tablet werd bepalend voor gehele vormgeving. De site is geheel in HTML5 ontworpen, waarbij continu gezocht wordt naar de mooiste weergave in combinatie met de kleinste laadtijd. Bureau thispagecannotbefound.com verzorgde de digitale productie van de website.
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners