HR-professional: zeer gewild, en steeds gewilder

Peter Boerman Op 09 maart 2014
Gem. leestijd < 1 minuut 2287x gelezen
Deel dit artikel:
HR-professional: zeer gewild, en steeds gewilder

De vraag naar HR-professionals was de eerste twee maanden van dit jaar een kwart hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. 

Dat blijkt uit onderzoek van Yacht. De groeiende vraag werd eind 2013 al ingezet; in het laatste kwartaal nam de vraag met 7 procent toe. Vooral in de zakelijke dienstverlening is de toename opvallend, net als bij de overheid. En Yacht verwacht dat in het komende kwartaal de groei gewoon doorzet.

Geoutsourcet

Opmerkelijk is verder dat het aantal gevraagde hr-managers minder hard toeneemt en het aantal gevraagde hr-adviseurs zelfs afneemt. Of dat betekent dat bijvoorbeeld het aantal gevraagde recruiters toeneemt, vertelt het onderzoek niet. Wel zegt Yacht dat ‘steeds meer operationele hr-taken worden geoutsourcet of worden opgevangen door efficiëntere administratieve processen’.  En daar kan werving en selectie natuurlijk heel goed wél bij horen.

Waar zijn de recruiters?

Uit onderzoek van Intelligence Group en Jobfeed bleek twee weken geleden al dat er veel meer vacatures aan het ontstaan zijn voor recruiters en intercedenten. Die zullen zich overigens wel meer dan voorheen gaan bezighouden met mobiliteit, zo stelt het Yacht-onderzoek. Want de voordeur mag dan voorzichtig weer wat open komen te staan, ondertussen moet er ook binnenshuis vaak nog heel veel werk verzet worden.

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners