Humor: vrouwelijke T-Rex moet selectie bij de Amerikaanse politie uitleggen

Peter Boerman Op 04 juli 2017
Gem. leestijd 2 min 1034x gelezen
Deel dit artikel:
Humor: vrouwelijke T-Rex moet selectie bij de Amerikaanse politie uitleggen

In het kader van ‘Als je het echt niet meer weet’, heeft een Amerikaans politiekorps nu een (vrouwelijke) dinosaurus ingeschakeld om het selectieproces uit te leggen.

Het lijkt wel een soort traditie te worden in de Verenigde Staten: politiekorpsen die min of meer lollige filmpjes inzetten in het kader van hun werving en selectie. We schreven hier al eerder over een mislukte sollicitatie van Darth Vader in Fort Worth, en een korps in Oklahoma dat muziek van Frozen gebruikte. De politie in New York was misschien wel de eerste, toen ze in 2010 Will Ferrell lieten acteren:

Huntsville, Alabama

De politie in Huntsville, Alabama, doet nu ook een duit in het zakje. Hun selectieproces begint pas in augustus, maar nu al kunnen potentiële agenten in een serieuze, maar tegelijk vrij hilarische Facebook-video zien wat er van hen verlangd wordt. En het is de zoveelste in een reeks, want kort geleden kwam ook het Danbury Police Department met een video-bijdrage, die een glimlach combineert met een serieuze ondertoon:

Zelfs een hele serie

En dan had je dit jaar bijvoorbeeld ook nog een mooie video voor de politie in Sioux Falls (South Dakota) en eerder voor Myrtle Beach (Florida) en Midland (Texas). In Australië zorgde de Victoria Police zelfs voor een hele serie aan recruitmentvideo’s. En dat zijn dan nog maar een paar voorbeelden…

Lang niet allemaal even gelikt

Het mooie aan al deze video’s: ze zijn lang niet allemaal even gelikt. Ze zien er soms uit alsof ze in een verloren uurtje gefilmd zijn. Grote budgetten lijken er in elk geval zelden mee gemoeid. Maar tegelijk verlagen ze de drempel voor de politie enorm, omdat ze laten zien dat het werk er ook gewoon heel erg leuk kan zijn, en dat je er on duty ook nog eens veel lol kunt beleven. En door het virale effect bereiken ze ook nog eens veel mensen. Wie durft in Nederland de uitdaging aan iets soortgelijks te maken?

Lees ook

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners