Suzanne Jansonius (Hunkemöller): ‘Echt impact heb je als het contract getekend is’

Peter Boerman Op 24 juni 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 3089x gelezen
Deel dit artikel:
Suzanne Jansonius (Hunkemöller): ‘Echt impact heb je als het contract getekend is’

Veel impact hebben als organisatie? Besteed dan veel aandacht aan nieuwe kandidaten in de maand tussen het tekenen van het contract en de start van het werk.

Dat zei Suzanne Jansonius, global recruitment & talent manager bij Hunkemöller, tijdens Werf& Live, waar haar bedrijf een van de winnaars was van de eerste Werf& Awards uit de geschiedenis. ‘Die maand na het tekenen van het contract, als je daar iets kunt doen als organisatie, daar zien we zulke mooie ontwikkelingen, daar ligt ook echt een kans voor andere organisaties.’

Superblij

Jansonius zei ‘superblij’ te zijn de Award gewonnen te hebben. De ingestuurde case liet zien hoe Hunkemöller erin is geslaagd het aantal sollicitanten fors te verminderen, zonder aan kwaliteit in te boeten, en zonder negatief effect op de ‘merkbeleving’ bij afgewezen sollicitanten.

Cultuurtest

Ook lichtte ze nog een tipje van de sluier op over wat de (nabije) toekomst voor het lingeriebedrijf gaat brengen. ‘We gaan ontzettend groeien de komende jaren, misschien wel verdubbelen. Dat betekent voor ons als recruitment dat we het proces nóg verder moeten verbeteren, nog efficiënter maken, de kwaliteit van de kandidaten nog verder willen verhogen. En we willen bijvoorbeeld een cultuurtest toevoegen om te kijken of kandidaten ook bij de organisatie passen. Nee, we zijn nog lang niet klaar.’

Lees de hele case van Hunkemöller:

Of bekijk nog meer van Werf& Live:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners