Ineke Kooistra (ex-YoungCapital) nu CEO Zwitserse Circle8Group

Ineke Kooistra is benoemd als Chief Executive Officer bij Circle8Group, de internationale IT-staffer met 7 labels in 3 landen en een verwachte omzet van ruim 1 miljard euro.

Peter Boerman Op 22 augustus 2023
Gem. leestijd 2 min 911x gelezen
Deel dit artikel:
Ineke Kooistra (ex-YoungCapital) nu CEO Zwitserse Circle8Group

Ineke Kooistra is sinds 2021 commissaris bij AFAS Software en was tot begin dit jaar ruim 10 jaar CEO bij The Works, de holding achter bedrijven als YoungCapital, YoungCapital NEXT & Jobbird. In haar nieuwe, overkoepelende rol is zij verantwoordelijk voor verdere internationale groei van de Circle8Group. Die betreft niet alleen het bestaande bedrijvenportfolio, maar bevat ook gerichte aankopen van complementaire organisaties binnen en buiten Europa. Hiervoor zal Kooistra nauw samenwerken met het huidige management van de onderliggende labels.

‘We maken reuzensprongen en dus zochten wij iemand die onze stevige groeiambities in goede banen kan leiden.’

In de afgelopen 10 jaar heeft Kooistra als CEO van The Works ervoor gezorgd dat de organisatie is gegroeid tot een bekende Europese speler in de staffingmarkt. Diezelfde ambities leven bij Circle8Group, die dit jaar naar verwachting de omzetgrens van 1 miljard doorbreekt. ‘Als internationale organisatie maken we reuzensprongen en dus zochten wij iemand die onze stevige groeiambities in goede banen kan leiden. Die persoon vonden wij in Ineke’, aldus Guus Franke, CEO van Axiom Partners, moederbedrijf van Circle8Group.

New kid on the block

Voor haar overstap naar het Zwitserse Circle8Group noemt Kooistra zelf meerdere redenen: een nieuwe uitdaging, een inspirerende bedrijfscultuur en het internationale podium waarop Circle8Group acteert. ‘Na 32 jaar non-stop werken gunde ik mezelf eerst een mini-sabbatical, waarin ik onder meer tijdens een Europese roadtrip mijn juiste vervolgstap bepaalde. Al snel kwam ik in contact met Circle8Group en dat voelde vanaf moment 1 goed. Het is een ambitieus bedrijf met nu al prachtige bedrijven in het portfolio. Ook de gedurfde houding, energie en wil om te groeien zijn hier sterk voelbaar. Ik vind het fantastisch om als CEO te beginnen bij een bedrijf dat voelt als ‘the new kid on the block’ en tegelijkertijd geweldige bedrijfsresultaten neerzet.’

De verwachte omzet van ruim een miljard euro dankt Circle8Group onder meer aan een buy-and-build strategie.

De verwachte omzet van ruim 1 miljard euro dankt Circle8Group onder meer aan de succesvolle buy-and-build-strategie. Zo acquireerde de IT-staffer de Nederlandse labels Circle8 (voorheen De Staffing Groep), FixedToday en Seven Stars. Ook nam de groep eerder dit jaar het Zwitserse Swisslinx en de Duitse arbeidsbemiddelaar Koenigstein over. Binnen al deze organisaties heerst de zogeheten ‘Total Talent Flow’, een nieuwe kijk op human capital die de visie onderstreept dat organisaties hun mensen altijd moeten laten (door)stromen, binnen én buiten de organisatie. ‘De succesvolle overnames en verfrissende kijk op werktalent zijn duidelijke voorbeelden van waarom Circle8Group mij inspireert’, aldus Kooistra. ‘Ik kijk er enorm naar uit deze solide basis verder uit te bouwen door onze visie te verspreiden en nog meer organisaties aan onze groep toe te voegen.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners