ING voorspelt krimp in de flexmarkt

Peter Boerman Op 21 februari 2012 Gem. leestijd 1 min1510x gelezen
Deel dit artikel:

Het economische bureau van ING verwacht in 2012 in de flexbranche een omzetdaling met vijf procent. Vooral uitzendbureaus draaien naar verwachting een minder goed jaar. Dit wordt grotendeels veroorzaakt door de teruglopende vraag naar tijdelijke krachten in de industrie, de belangrijkste sector voor de uitzendmarkt.

Industriesector kwakkelt

De teruglopende vraag naar uitzendkrachten is volgens ING het gevolg van economische krimp en oplopende werkloosheid. De groeiende vraag naar technisch personeel kan dit niet voldoende compenseren. Ook in de detachering van personeel verwachten de onderzoekers geen groei. In 2011 werd in de flexwerkmarkt nog een omzetgroei gerealiseerd van zeven procent. Deze groei zwakte al af in de tweede helft van het jaar, ook als gevolg van de dalende vraag naar flexibele krachten in de kwakkelende industriesector.

In alle sectoren minder werk voor uitzendkrachten

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in de eerste 4 weken van dit jaar met 5 procent afgenomen op jaarbasis. De uitzendomzet zakte met 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de uitzendkoepelorganisatie ABU dinsdag bekend.

In alle sectoren ging het aantal uren dat uitzendkrachten werden ingezet omlaag. In de administratieve sector daalde het aantal uren met 1 procent, in de industriële sector met 7 procent en in de technische sector met 2 procent. In de medische sector namen de uitzenduren met 15 procent af.

De omzet van uitzendbedrijven bleef gelijk in de administratieve en in de technische sector. In de industrie zakte de omzet met 6 procent en in de medische sector met 13 procent

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency