Wie inspireert Salem Samhoud? Plenaire afsluiting DWW13

Peter Boerman Op 12 december 2013 Gem. leestijd 2 min1716x gelezen
Deel dit artikel:
Wie inspireert Salem Samhoud? Plenaire afsluiting DWW13

Als afsluiting van De Wereld Werft stapt Salem Samhoud op het podium. Met als simpele opdracht een motiverend en inspirerend verhaal te vertellen. Volgens hem kan motivatie van buiten komen, maar inspiratie komt uit jezelf. Voor Samhoud is holisme van groot belang. We doen het allemaal samen. We maken samen deel uit van het grotere geheel. Vandaar dat hij ook aan de deelnemers vraagt om hem de vragen te stellen die hen bezighouden. Dat leidt tot een stroom aan vragen uit het publiek en een stroom aan antwoorden.

Together we build a brighter future

Salem hecht grote waarde aan verbinding, het open zijn naar elkaar en aandacht hebben voor elkaar. Vandaar ook het & teken in zijn organisatienaam &samhoud. Heel belangrijk om je levensverhaal met elkaar te delen. Dat geldt ook in zijn selectieprocedures. Vragen stellen, dat is het allerbelangrijkst. De vragen die gesteld worden, vertellen je precies wat je wilt weten. Wat houdt je bezig, wat heb je geleerd en wat zijn je teleurstellingen? Je leert het meest van tegenslagen, het dwingt je om anders naar de realiteit te kijken, waardoor weer nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden. Wat hem leidt is de missie om samen te werken aan een betere toekomst.

Je bent zo oud als je je voelt

Om maar eens terug te grijpen op hetgeen in de vorige reportage aan de orde kwam: Leeftijd is in Nederland een groot probleem, maar dat komt vooral door de manier waarop we ertegenaan kijken. Leeftijd is bijvoorbeeld maar relatief. Je bent immers zo oud als je je voelt. Voor onze arbeidsmarkt is het van groot belang dat we daar op een andere manier mee omgaan.

Wat is je ambitie?

Samhoud pleit ervoor dat iedereen voor zichzelf de vraag helder krijgt: waarom ben je in de wereld? En de vraag die daarop volgt: wat is als gevolg daarvan je ambitie? Als je dat weet, dan weet je wat je te doen staat. En vervolgens moet je steeds de uitdaging opzoeken. Formuleer op basis hiervan je eigen pitch, zodat voor iedereen, en vooral voor jezelf, helder is wie jij bent.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS
YOBZ