Internationaal recruiten: grenzeloze kansen

Peter Boerman Op 26 juni 2012
Gem. leestijd 3 min 3728x gelezen
Deel dit artikel:

Op 4 juli verschijnt de nieuwste uitgave van Werf&, het vakblad over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Dit keer staat het magazine in het teken van Internationale werving. Gasthoofdredacteur is Rob van Elburg, ICT-recruiter en oprichter van RAVE-cruitment. In dit artikel maken wij kennis met deze duizendpoot.

Wie is Rob van Elburg?

“Ik ben voor 50% eigenaar van full service ICT-recruitmentbureau RAVE-cruitment en ik  noem mijzelf graag een “Plaatsings Recruiter”. Ik werk als interim ICT-recruiter voor opdrachtgevers als France Telecom en ING, waar vanwege de structurele tekorten op de arbeidsmarkt internationaal recruitment aan de orde van de dag is.  Elke ICT-vacature wil ik invullen.  Ik haal IT-kandidaten uit Oekraine, Rusland, Turkije, USA, Brazilië, Peru tot aan India en China toe. Het maakt niet uit waar ik mensen moet gaan zoeken, het gaat erom dat ik de juiste kandidaten plaats. Ik heb met veel plezier mijn bijdrage geleverd als gasthoofdredacteur van Werf& Internationaal.”

Waarom is internationaal werven belangrijk?

“In Nederland hebben we bijvoorbeeld de situatie dat er meer vacatures voor hoogopgeleide ICT’ers zijn dan geschikte kandidaten. Wil je dan toch de juiste werknemers aannemen dan zal je verder moeten kijken dan de Nederlandse arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt verandert zo snel en het Nederlandse potentieel is eenvoudigweg niet toereikend om de juiste aannames voor elkaar te krijgen. Dat geldt niet alleen voor IT, maar ook voorbeeld voor ingenieurs, artsen en chemisch technologen.”

Wat inspireert jou?

‘Ik ben altijd op zoek naar de perfect match. Het gaat mij niet alleen om het vervullen van de vacature, maar het is net zo belangrijk dat de kandidaat een baan vindt waarin hij zich helemaal thuisvoelt. Laatst hebben wij een stel uit de Oekraïne bemiddeld. Zij zijn verhuisd naar Nederland, zijn allebei enorm tevreden met hun baan en hebben net een kindje gekregen. Echt een goed gevoel als je dan als recruiter op kraamvisite gaat.”

Wat is jouw sleutel tot succes?

“Ik heb een combinatie van drive en een goed gevoel voor kwaliteit. Plaatsen is voor mij het draagvlak van het vak recruitment. Voor de kandidaat ben ik altijd op zoek naar de juiste balans tussen skills, cultural fit en arbeidsvoorwaarden. ”

Wat is de grootste misvatting over succesvol werven?

“Ik ben van mening dat instrumenten als social networks, jobboards en CV- databases de laatste tijd veel te belangrijk zijn gemaakt. Aannemen, daar gaat het om in recruitment! Ook al realiseer je dit via een billboard op de Dam of desnoods een Boomerang card in de kroeg. In het geval van het aannemen van de juiste IT-ers liggen de kansen vooral bij het internationale recruitment. Je vergroot je kansen als je de grenzen loslaat. Met internationaal recruitment vind je gegarandeerd de perfecte kandidaat.”

Zijn er ook valkuilen?

“Genoeg. Vaak zijn deze van culturele aard of hebben te maken met persoonlijke omstandigheden. Zaken die je alleen door middel van intensief persoonlijk contact kunt herkennen en oplossen. Hier heb je geen matching tools voor, dit is en blijft “oud hollands” mensenwerk.  Ik heb eens iemand bemiddeld uit India en die bleek van koninklijke bloede te zijn. Alvorens hem te kunnen plaatsen moesten we toen zelf eerst een volledig Royal Assessment traject doorlopen. Het is allemaal goedgekomen en wij waren weer een ervaring rijker.”

Wat is jouw droom?

“Mijn organisatie is voor de internationale branding verhuisd naar het World Trade Center in Amsterdam. Ook zijn er diverse partnerships aangegaan, o.a. met IAmsterdam. Trots ben ik op het feit dat RAVE-cruitment in dit netwerk als enige “Foreign Recruiter” partner worden genoemd, onder andere op hun veelbezochte website. Dit levert ons vaak interessante nieuwe kandidaten en vooral klanten op. Verder investeer ik veel in TRU, de unconference. Ik leid hier de track Internationaal Recruitment. In september 2012 organiseer ik TRU Moscow. TRU Hongkong staat in december op de agenda en maart 2013 hoop ik TRU Mumbai te organiseren. Netwerk en kennis rondom Internationaal Recruitment worden hiermee enorm vergroot. Voor je het weet ben je een specialist op dit vakgebied, iets dat ik ambieer. Ik droom nog altijd van 6 RAVE-cruitment vestigingen wereldwijd in de steden London, Moskou, New York, Amsterdam, Sydney en Mumbai. Of het gaat lukken? We gaan het zien. We zijn in ieder geval onderweg.”

Waarom moet iedereen Werf& lezen?

“In Werf& Internationaal komen allerlei facetten aan de orde van de globalisering en de gevolgen die dat heeft voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Het staat boordevol nieuwtjes over het vakgebied. Verschillende professionals geven hun visie en delen hun ervaringen in een best practice. Het is een heel informatief en inspirerend nummer geworden met een hele duidelijke boodschap: eigenlijk kan niemand meer heen om internationale werving!”

Abonnee worden?

Werf& internationaal ook ontvangen? Neem dan nu een abonnement.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners