IT-management gaat voor vaste contracten

Peter Boerman Op 24 oktober 2013
Gem. leestijd 2 min 1174x gelezen
Deel dit artikel:
IT-management gaat voor vaste contracten

Ruim 70 procent van de IT-managers geeft aan dat een toename van het aantal medewerkers in vaste dienst voor 2014 gewenst is en dat daar ook geld voor beschikbaar wordt gesteld. Zij zeggen daadwerkelijk actie te zullen ondernemen om de verhoudingen tussen vast & tijdelijk (zzp/detachering) meer in evenwicht te brengen. Dat blijkt uit onderzoek dat RAVE-cruitment heeft gedaan onder 175 IT-managers.

80 procent heeft moeite technische IT-posities te vervullen

Meer dan 50% van de IT-managers verwacht dat dit geen eenvoudig karwei zal zijn. Bijna 80% geeft aan nu al moeite te hebben met het invullen van de vaste technische IT-posities. “Deze scores verbazen nauwelijks”, aldus Rob van Elburg, docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. “Organisaties worden steeds meer ICT afhankelijk. Deze kennis en kunde wenst men gewoon “inhouse” voorhanden te hebben. Verder dient tegenwoordig elke euro te worden omgedraaid, dus ook uit oogpunt van kostenbesparing heeft men liever eigen medewerkers dan, veelal dure, interimmers.

Creatieve oplossingen

“Het is lang niet eenvoudig om deze plannen zomaar waar te maken”, vervolgt Rob van Elburg. “Vooral in technische IT-rollen heerst schaarste. Iedereen wil die HBO-er met 5 jaar werkervaring in een specifieke ICT-taal of  -omgeving. Vacatures invullen betekent dus vooral zeer creatief omgaan met datgene wat er beschikbaar is op de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan opleiden, het omscholen van de groeiende groep 45+ IT-ers, en/of de organisatie klaar maken voor Engelssprekende IT-ers. Die hoeven dan niet allemaal uit India te komen, ook in landen als Spanje, Italie, Bulgarije en de Oekraïne zijn uitstekende IT-ers te vinden.”

[box type=”shadow” align=”alignleft” width=”620″ ]

Expertclass Recruitment van IT-professionals

Een goede recruiter is in staat om ook in een krappe arbeidsmarkt toch tijdig de juiste kandidaten aan te stellen. Op dinsdag 19 november organiseert de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie de Expertclass Recruitment van IT-professionals.  Tijdens deze expertclass raakt u vertrouwd met de begrippen en u krijgt inzicht in de ontwikkelingen, kansen en bedreigingen op deze specifieke arbeidsmarkt. U gaat actief aan de slag met het analyseren en evalueren van een technisch functieprofiel en leert de juiste IT- vragen te stellen. Aan de hand van praktische voorbeelden oefent u met het schrijven van doelgroepgerichte en wervende vacatureteksten. Vervolgens ontdekt u hoe u het internet effectief kunt inzetten bij het searchen naar de juiste IT-professionals. [/box]

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners