IT’ers werven? NIBC zoekt de oplossing vooral in: video’s

Peter Boerman Op 25 mei 2018
Gem. leestijd 2 min 622x gelezen
Deel dit artikel:
IT’ers werven? NIBC zoekt de oplossing vooral in: video’s

IT’ers werven is voor iedereen lastig. NIBC probeert het met een campagne die is gebaseerd op een simpel acroniem en die bovendien heel veel video bevat. Hoe ziet dat eruit?

Net zoals alle banken is ook NIBC steeds meer een IT-bedrijf aan het worden. Maar hoe vind je de mensen die die digitale transformatie kunnen vormgeven? De Haagse bank klopte daarvoor aan bij het Amsterdamse MakeSense, een bureau dat voor al zijn klanten video centraal zet. ‘Het blijkt dat video op je landingspagina zorgt voor 80 procent meer conversie. Daar kan je dus echt niet meer om heen’, stelt het bureau, dat ook zegt te verwachten dat in 2020 zo’n 80 procent van alle marketing video zal zijn.

In een transformatiefase

De IT-afdeling van NIBC bevindt zich momenteel in een transformatiefase. De bank zoekt daarom gedreven en ondernemende IT-professionals. De campagne die recent is ontwikkeld speelt daarop in. De strategie bestaat uit 4 stappen, die samen het acroniem GRAB vormen, een ietwat aangepaste variant op het aloude AIDA-model:

  1. Grab: grijp de aandacht
  2. Reach: maak een connectie
  3. Affection: zorg voor affectie
  4. Behaviour: zet aan tot actie

‘Kickstart your impact’

Een preroll-video van 31 seconden targette de juiste doelgroep van IT’ers vanuit Facebook en LinkedIn. Vervolgens is een multichannel-campagne bedacht, onder de noemer ‘Kickstart your impact’. Na verschillende A/B-testen is hiervoor uiteindelijk ook een speciale landingspagina samengesteld, die momenteel dienst doet als recruitmentportal voor NIBC IT. Ook is een ‘animatie explainer’-video gemaakt:

Persoonlijke videoportretten

En zo werden er nog meer video’s opgenomen. Er kwam bijvoorbeeld ook nog een reeks persoonlijke videoportretten die de mens achter de organisatie belichten en die laten zien wat voor mensen bij NIBC werken. Met daarbij een duidelijke call-to-action: “Voelt het goed? Bekijk dan direct onze vacatures en join our journey!”

nibc portretten

Gevoel van laagdrempelig contact

Door bezoekers zo inzicht te geven in de uitdagingen, de bedrijfscultuur en de menselijke kant van de organisatie is de basis gelegd voor die call-to-action, aldus MakeSense. ‘Onder de content staan direct alle relevante vacatures vermeld met een gekoppeld sollicitatiesysteem. We houden het bezoekersgedrag bij, waardoor onder meer duidelijk wordt welke vacatures het meest worden bezocht. Dit om ervoor te zorgen dat geïnteresseerden direct op de juiste plek terecht komen. En via de call-to-action met de projectleider creëren we een gevoel van laagdrempelig contact.’

https://www.youtube.com/watch?v=lErr7dNgnHE

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners