Jobbird is het grootste jobboard

Werf& gastredacteur Op 09 oktober 2012
Gem. leestijd 2 min 21892x gelezen
Deel dit artikel:
Jobbird is het grootste jobboard

Jobbird.com is de grootste vacaturebank. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed. Jobbird.com heeft het derde kwartaal van 2012 het grootste aantal online vacatures. Ook op basis van vacatures geplaatst door werkgevers is Jobbird.com het meest ingezet. Banenmatch is het grootst  onder intermediairs.

Marktaandeel jobboards

Jobbird.com wordt gevolgd door Banenmatch en Uitzendbureau.nl. Uitzendbureau.nl is nieuw in de top 10. Zij werd voorheen niet meegenomen in de ranglijst. Uitzendbureau.nl heeft aangegeven dat zij een onafhankelijke commerciële vacaturebank is, dat zich richt op uitzendvacatures. We heten Uitzendbureau.nl hierbij welkom op plek 3 in de top 10 grootste commercieel onafhankelijke jobboards.

Top 10 commerciële, onafhankelijke jobboards op basis van marktaandeel aantal vacature-advertenties (excl interne doublures*). Q3 2012. Bron: Jobfeed

Vacatures van intermediairs en werkgevers

De top 10 hierboven toont de grootste jobboards met zowel vacatures van intermediairs als van directe werkgevers. Om hier een beter inzicht te krijgen, heeft Jobfeed ranglijsten opgesteld op basis van het aantal geplaatste vacatures door intermediairs versus het aantal geplaatst door werkgevers.

Intermediair Directe werkgevers
banenmatch.nl jobbird.com
uitzendbureau.nl monsterboard.nl
jobbird.com linkedin.com
jobselectie.nl nationalevacaturebank.nl
nationalevacaturebank.nl nuwerk.nl
vacaturebase.nl jobtrack.nl
monsterboard.nl vacaturebase.nl
jobtrack.nl vacaturekrant.nl
joof.nl medivacature.nl
onlineuitzendbureau.nl intermediair.nl

Banenmatch heeft het meeste aantal vacatures van intermediairs, gevolgd door Uitzendbureau.nl, Jobbird.com en Jobselectie. Bij de directe werkgevers is Jobbird.com het grootst, gevolgd door Monsterboard, LinkedIn en Nationalevacaturebank.nl.

Gratis wordt betaald

De afgelopen weken meldden Banenmatch en Jobselectie dat zij van een gratis model overgaan in een betaal-model. Banenmatch en Jobselectie hebben met hun gratis plaatsingen in een zeer korte tijd een groot aantal vacatures vergaard. In tegenstelling tot de reeds betaalsites als Monsterboard en Nationale Vacaturebank, bestaan deze grotendeels uit vacatures van intermediairs.

Werf& en Jobfeed houden voor u de arbeidsmarkt in de gaten. Volgend kwartaal zal duidelijk worden wat de omslag van Banenmatch en Jobselectie voor invloed heeft op de verdeling van het marktaandeel.

*Interne doublures: vacatureplaatsingen die binnen dezelfde site zijn gevonden. Deze kunnen ontstaan als vacatures binnen de ontdubbelingsperiode (zes weken) worden herplaatst.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de grootste informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 57.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, softwareleverancier van CV parsing en semantische Search & Match oplossingen.

 

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners