Jobbird zakt weg bij grootste vacaturesites

Peter Boerman Op 30 april 2014
Gem. leestijd 2 min 3891x gelezen
Deel dit artikel:
Jobbird zakt weg bij grootste vacaturesites

Jobbird is niet langer de grootste vacaturesite van Nederland. Die eer valt nu te beurt aan Banenmatch, dat in het eerste kwartaal van dit jaar 13 procent méér vacatures op zijn site zag verschijnen dan in een kwartaal eerder.

Jobbird.com kende juist een daling van 29 procent mínder vacatures. ten opzichte van het aantal plaatsingen in het laatste kwartaal van vorig jaar. Het totaal aantal vacatureplaatsingen in heel Nederland steeg overigens met 6,7 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor, blijkt uit cijfers van Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel.

Jobbird.com nu op 2

Jobbird.com levert 2 procent marktaandeel in en belandt hierdoor op de tweede plek in het overzicht van commerciële, onafhankelijke vacaturesites. Verder is overigens in de ranglijst niet veel veranderd, in vergelijking met de top 10 vacaturesites in Q4 2013. Linkedin toont een stijging van 38 procent en klimt een paar posities. Jobselectie, de nummer 10 van vorig kwartaal, toont een daling van 21 procent in het aantal geplaatste vacatures  en belandt daarmee uit de top-10.

jobfeed q1 2014

Top-10 van commerciële, onafhankelijke vacaturesites op basis van marktaandeel in het aantal vacature-advertenties (exclusief stages, bijbanen, franchises en vrijwilligerswerk), exclusief interne doublures (vacatures die meerdere keren binnen dezelfde site voorkomen, bijvoorbeeld door herplaatsingen), geplaatst in Q1 2014 (% verandering aantal vacatures ten opzichte van het kwartaal ervoor). Bron: Jobfeed.

 De 100 grootste vacaturesites van Nederland

Meer weten over de grootste vacaturesites in Nederland? Jobfeed heeft een top 100 samengesteld van vacaturesites op basis van het aantal geplaatste vacatures in Q1 2014. Deze lijst wijkt overigens wat af van de bovenstaande top-10, omdat hierin alle vacaturesites zijn meegenomen, exclusief aggregatoren. Deze lijst kijkt dus niet alleen naar commerciële, onafhankelijke vacaturesites, maar neemt bijvoorbeeld ook Werk.nl mee.

Positie Website Aantal vacatures
1 banenmatch.nl 46069
2 werk.nl 37375
3 uitzendbureau.nl 34674
4 jobbird.com 32170
5 nationalevacaturebank.nl 28552
6 monsterboard.nl 22865
7 solliciteren.nl 20601
8 vacaturevijver.nl 17359
9 linkedin.com 16185
10 onlineuitzendbureau.nl 14958

Bekijk de Top 100 vacatures – Q1 2014.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de volgende drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.  Jobfeed verzamelt wekelijks ruim 58.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen, ontdubbelt ze, categoriseert ze en zet ze vervolgens om in doorzoekbare data. Jobfeed is een initiatief van Textkernel, softwareleverancier van meertalige cv-parsing en semantische search & match-oplossingen.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners