Jongeren bereiken? Jägermeister probeert het met… een vacaturebank

Peter Boerman Op 13 juli 2017
Gem. leestijd 2 min 577x gelezen
Deel dit artikel:
Jongeren bereiken? Jägermeister probeert het met… een vacaturebank

Om meer jongeren (boven de 18) te bereiken, heeft Jägermeister zijn toevlucht genomen tot een opmerkelijk nieuw marketingkanaal: het opende een speciale vacaturebank.

In die vacaturebank vind je géén vacatures voor een baan bij het drankmerk zelf, maar wél voor bijzondere vakantiebaantjes. Zoals: een dag meedraaien in de tattoo-studio van Morrison Schiffmacher, de nieuwe clip van rapper Bokoesam regisseren of lifestyle-fotograaf van FHM worden. Ook presentator JayJay Boske en dj-duo Detroit Swindle bieden vacatures aan, waarbij jongeren soms zelfs 500 euro voor een avondje werken kunnen verdienen.

jägermeister

Zomerse avonturiersdrift

De vacaturebank van het drankmerk, ‘Jägermeister Summer Jobs’ geheten, is tot stand gekomen in samenwerking met YoungCapital. Op hun site vallen de vacatures in vorm nauwelijks op tussen alle andere, in inhoud natuurlijk wel.

‘Jägermeister regelt de banen, YoungCapital doet de rest’

‘De zomervakantie is dé tijd waarin jongeren op zoek zijn naar een onvergetelijke tijd’, motiveert Jägermeister zelf de vacaturebank. ‘Ze willen naar de meest bijzondere plekken, interessante mensen ontmoeten en avonturen meemaken waar nog lang over wordt nagepraat. Helaas is er vaak één element dat deze zomerse avonturiersdrift in de weg zit: een lege portemonnee.’

jägermeister summer jobs

Onvergetelijke zomerbanen

Vandaar dus de vacaturebank, aldus het drankmerk. ‘Dit is dé oplossing: geld verdienen én tegelijk once-in-a-lifetime ervaringen opdoen bij onvergetelijke zomerbanen. Jägermeister regelt de banen, YoungCapital doet de rest.’ Omdat het gaat om een marketingactie van een drankmerk, moeten sollicitanten voor de functie natuurlijk wel minimaal 18 jaar zijn…

Lees ook

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf&. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners