Jongeren willen sollicitatietraining

Redactie Op 06 januari 2010
Gem. leestijd < 1 minuut 2031x gelezen
Deel dit artikel:

Jongeren vinden dat school hen onvoldoende voorbereidt op sollicitatieprocedures. Sollicitatietrainingen zouden dan ook verplicht moeten zijn in het onderwijs, vindt 60 procent van de Nederlandse jongeren. Werkgevers zijn het daarmee eens.  

Dat blijkt uit onderzoek onder 1950 jongeren en 150 bedrijven door jongerenpanel Top-X van EénVandaag in samenwerking met Stageplaza.

Werkgevers storen zich vooral aan de talrijke spelfouten in sollicitatiebrieven. Verder vinden ze het opvallend dat jonge sollicitanten zich vooraf nauwelijks lijken te verdiepen in de bedrijven en instellingen waar ze solliciteren. Iets meer dan de helft van alle jongeren die deelnamen aan het onderzoek zegt dat ze niet meer dan een uurtje steken in de voorbereiding van een sollicitatie. Research naar hun nieuwe potentiële werkgever beperkt zich meestal tot wat onderzoek op het internet. Verder bereiden zij zich voor aan de hand van veelgestelde vragen tijdens sollicitatiegesprekken. Vooraf bellen naar een bedrijf gebeurt nauwelijks. Ook wordt er weinig gebeld om de reden van afwijzing.

Over het algemeen geven werkgevers de jongeren met gemiddeld een 6,4 nog wel een voldoende voor hun inspanningen. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat toch nog 55 procent van de jonge starters aangeeft nog nooit te zijn afgewezen na een sollicitatie. Bij degenen die dat wel overkwam, was gebrek aan ervaring meestal de reden.

Bron: Spitsnieuws.nl

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners