Inspirerende recruitment-locaties (deel 1): het Brabantse kasteel van Pitt-IT

Recruiten kun je overal. Maar de ene locatie is net wat meer inspirerend dan de andere. In deze korte serie geven we een kijkje in verschillende keukens. Met vandaag: kasteel Croy in Aarle-Rixtel, domicile van Pitt-IT Professionals.

Peter Boerman Op 09 juli 2021
Gem. leestijd 2 min 944x gelezen
Deel dit artikel:
Inspirerende recruitment-locaties (deel 1): het Brabantse kasteel van Pitt-IT

‘Omdat de ene werkplek de andere niet is’. Dat is de slogan van het in 2013 opgerichte Pitt IT Professionals. De IT-bemiddelaar heeft die slogan zelf in elk geval behoorlijk letterlijk genomen, sinds het in 2016 zijn intrek heeft genomen in kasteel Croy, het middelpunt van een landgoed daterend uit circa 1440, verscholen in het Brabantse landschap.

pitt it professionals kasteel

‘Waarom in de spits naar een stad toe rijden terwijl het ook anders kan’, aldus commercieel directeur Maurice Kerssemakers. ‘Dat is pas het nieuwe werken. Misschien wel het “oude werken”. Een kasteel met een waardevolle historie. Waar Freule Johanna Constance leefde en het landgoed na haar dood schonk aan de zorg. Waar zelfs koning Lodewijk Napoleon nog heeft overnacht.’

pitt it professionals croy

Pitt is een acroniem van Passie, Integriteit, Trots en Toewijding. ‘In een notendop beschrijft deze naam wie wij zijn, hoe wij werken en wat je van ons kunt verwachten’, aldus Kerssemakers. ‘Als kern van de zaak zijn dit onze waarden. Het zijn ook de waarden van de mensen die wij bemiddelen. Bij Pitt IT Professionals bemiddelen wij mensen. Iedereen is anders. Met een persoonlijke aanpak kom je tot de best mogelijke kandidaat. Wij noemen dat vakmanschap.’

En dat dus allemaal vanuit een kasteel met een wenteltrap, in de vorm van een slakkenhuis, waarmee je de top van de toren met de zogenoemde ‘ui’ kunt bereiken, en een voormalige gevangenis in de kelder, met in het plafond nog een van de smeedijzeren ringen waaraan de gevangenen waren vastgeketend. En zo nog enkele andere prachtig bewaard gebleven ruimtes, waar het ook tegenwoordig nog goed toeven is.

pitt it professionals

Pitt IT werft, selecteert en detacheert kandidaten voor alle mogelijke functies in de ICT-keten van een organisatie. Sinds 2019 doet het dat overigens met het ATS van Mysolution, waarmee ze vacatureteksten en profielen van kandidaten kunnen verrijken met informatie over de persoonlijkheidsaspecten van functies in de ICT.

Ook een inspirerende locatie?

Ook aan het werk op een bijzondere locatie? Stuur dan een mailtje, het liefst met enkele foto’s, en een korte beschrijving van je organisatie. En wie weet vind jij hier binnenkort ook jouw locatie terug.

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners