Kevin Wheeler: ‘Analytics verandert recruitment voorgoed’

Peter Boerman Op 14 april 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 3161x gelezen
Deel dit artikel:
Kevin Wheeler: ‘Analytics verandert recruitment voorgoed’

De wereld van recruitment verandert door het gebruik van analytics voorgoed. Dat stelt Kevin Wheeler, oprichter van The Future of Talent Institute, die op 26 mei in Nederland is.

Volgens Wheeler staan we nog slechts aan het begin van wat Big Data en analytics betekenen voor de wereld van werving en selectie. Dit is vooral te danken aan kunstmatige intelligentie en semantische zoekmogelijkheden, die nu ook geschreven en kwalitatieve bronnen kunnen doorzoeken.

Dieper begrip

Hierdoor zullen makkelijker geschikte van ongeschikte kandidaten kunnen worden gescheiden, denkt Wheeler, en zullen we een dieper begrip krijgen van welke vaardigheden nodig zijn voor bepaalde functies. Subjectiviteit zal grotendeels vervangen worden door objectiviteit, aldus de recruitmentgoeroe, die op 26 mei spreekt op ‘The Future of Talent‘.

Overbodig

Hij noemt HireVue als voorbeeld: een videorecruitmentplatform dat het gezicht en de stem van een kandidaat kan analyseren en op basis daarvan uitspraken kan doen over de kans op succes in een bepaalde functie. Volgens Wheeler gaan algoritmes ervoor zorgen dat recruiters veel meer kunnen doen in minder tijd, en ook recruiters overbodig maken.

Drempels, geen versperringen

‘Ik voorspel een paar grote uitdagingen op het gebied van privacy en ethiek rondom technologie de komende jaren, maar het zullen drempels zijn, geen wegversperringen. We zullen leren ermee om te gaan en manieren vinden om er nuttig gebruik van te maken’, aldus Wheeler.

Kevin Wheeler, oprichter van het Future of Talent Institute, is een gerenommeerd trendwatcher op het gebied van HRM en recruitment. Het ‘Future of Talent Event’, editie 2016, vindt plaats op donderdag 26 mei a.s. van 9.00 tot 17.00 uur bij ‘De Observant’ in Amersfoort. Alle informatie en de mogelijkheid tot aanmelden, is te vinden via deze link.

Of bekijk hier vast een preview van Kevin Wheeler:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners