Dat kon niet uitblijven: recruitment per drone

Peter Boerman Op 26 oktober 2016
Gem. leestijd 2 min 614x gelezen
Deel dit artikel:
Dat kon niet uitblijven: recruitment per drone

Dat kon niet uitblijven natuurlijk. Aan het lijstje van alle nieuwe technologieën die worden gebruikt om te recruiten, kan nu ook de drone worden toegevoegd.

Het is Kiwi.com dat de waarschijnlijke wereldprimeur heeft. In een filmpje toont het online reisbureau de Tsjechische stad Brno, naar eigen zeggen ‘het Silicon Valley van Centraal-Europa’. Daar hoorde Kiwi.com van naderende ontslagen bij banken, en besloot daarop een bijzonder (vliegend) lijntje uit te werpen naar de daar werkende developers.

drone-recruitmentHelaas waren die al uit het gebouw vertrokken toen de speciale drone aan hun raam voorbijkwam. Tenminste, als we het filmpje mogen geloven…drone-recruitment-2-wrongbuilding

Maar goed, de video zorgt natuurlijk ook wel voor de nodige aandacht voor het bedrijf, waar ook honden welkom blijken… drone-recruitment-dog-join-usBekijk hier het hele filmpje:

Meer over de nieuwste recruitmenttechnologie?

Op donderdag 24 november vindt de tweede editie plaats van het Recruitment Tech Event in Utrecht.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners