Dalend aantal vacatures laat HR-sector ongemoeid

Redactie Op 13 oktober 2011
Gem. leestijd 2 min 3009x gelezen
Deel dit artikel:

Het online vacatureaanbod daalde in september met 4 punten, zo blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. Het aanbod daalde voor de vierde maand op rij en staat nu op 88 punten, maar in de HR-sector steeg het aanbod vorige maand met 1 punt.

Nederland blijft achter in Europa

Ten opzichte van vorig jaar staat de Index nog altijd 3 punten hoger. Vergeleken met vorig jaar steeg het vacatureaanbod dus wel, maar de stijging in Nederland blijft achter bij die van andere Europese landen. Toch geldt de daling niet voor alle niveaus. Vooral de vraag naar hoger opgeleid personeel en het aantal vacatures voor managementfuncties blijft groeien.

Meer vacatures voor HR-sector

Alleen in de HR-sector en in de agrarische sector steeg het vacatureaanbod de afgelopen maand met 1 punt. Het aanbod in de HR-sector steeg in augustus ook al met 1 punt.  In de meeste andere sectoren daalde de vraag naar personeel vorige maand juist. Dit is vooral te zien in de gezondheidszorg, waar het aantal vacatures met maar liefst 24 punten daalde.

Stijging ten opzichte van vorig jaar

Ten opzichte van een jaar geleden steeg het vacatureaanbod voor de meeste sectoren. In de transport & logistiek sector (+21) en in de horeca & toerisme sector (+17) steeg de vraag naar personeel de afgelopen 12 maanden het meest. In de juridische sector (-11) en in de research & development sector (-7) daalde het vacatureaanbod juist het sterkst.

Bron: Monster Employment Index

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners