Laat kosteloos je vacature testen!

Redactie Op 16 februari 2010
Gem. leestijd 2 min 2172x gelezen
Deel dit artikel:

VTD_logo2Tussen 1 en 24 februari vinden voor de tweede maal de Vacaturetestdagen 2010 plaats. Gedurende deze weken kun je als werkgever kosteloos en geheel vrijblijvend je vacature laten testen. Met deze actie willen de initiatiefnemers werkgevers inzicht geven in de wervingskracht van hun vacatureteksten.

Resultaten uit 2009
In 2009 scoorden 52% van de onderzochte vacatures onvoldoende, namelijk een 5,5 of lager. Opvallend was dat de organisaties minimaal scoorden op de dimensies:

  • Wat (omschrijving baan en werkgever)
  • Aantrekkelijkheid (opmaak en vormgeving)
  • Waarom (aanbod werkgever)
  • Waar & wanneer (call to action)

Werkgevers hebben in 2009 dus veel kansen laten liggen om het rendement op hun wervingsinspanningen te verbeteren. Zo hebben werkgevers de mogelijkheid niet benut om de baan en zichzelf te verkopen in de vacaturetekst. Tevens werd in de beoordeelde vacatures te weinig aandacht besteed aan het aanbod dat de kandidaat gedaan wordt en het aanzetten tot solliciteren.

Uit de resultaten van vorig jaar kan geconcludeerd worden dat veel werkgevers nog weinig inzicht hebben in de wervingskracht van hun vacaturetekst. Het bereiken van potentiële werknemers heeft bij veel werkgevers de hoogste prioriteit. Zij realiseren zich echter nog te weinig dat het bereiken alleen effectief is, wanneer er een vacaturetekst gebruikt wordt die inspeelt op de wensen en behoeften van de doelgroep. Het gaat dus niet alleen om het selecteren van de juiste mediakanalen, maar vooral ook om de boodschap die wordt gecommuniceerd. Het doel van de Vacaturetestdagen is om organisaties terug te nemen naar de basis van personeelswerving: een goede vacaturetekst.

Beoordelingsrapport
Van 1 tot 17 februari kun je je vacaturetekst uploaden op http://www.vacaturetestdagen.nl/. Na de sluitingsdatum gaan arbeidsmarktcommunicatie-experts van Campaign Group en Intelligence Group, de vacatureteksten testen. De vacatures worden getest op 13 verschillende aspecten onderverdeeld in 5 dimensies. Deze 5 dimensies vormen de basis voor een goed onderbouwd wervingsadvies. Op 24 februari ontvangen de eerste 500 deelnemers geheel kosteloos het beoordelingsrapport.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners