Héél lastige vacature: wie wil Donald Trump spelen?

Peter Boerman Op 03 augustus 2017
Gem. leestijd 2 min 372x gelezen
Deel dit artikel:
Héél lastige vacature: wie wil Donald Trump spelen?

Het salaris is prima. En je hoeft er ook niet zoveel voor te doen. Maar dan nog: vind maar eens iemand die fulltime Donald Trump wil spelen…

De vacature verscheen eerder deze week bij Team Tactics, een bedrijf uit Londen dat al een jaar of 20 allerlei evenementen organiseert, en bedrijven als Facebook, Google en Microsoft tot zijn klanten mag rekenen. Do You Think You Could Be The Next Trump? vragen ze nu aan geïnteresseerde kandidaten.

A la The Apprentice

De bedoeling is dat de gelukkige (of de ongelukkige, afhankelijk van hoe je het bekijkt) als Trump-lookalike bij klanten corporate teambuilding-evenementen gaat opleuken, een beetje à la hoe de huidige president dat zelf deed bij The Apprentice. Die iconische tv-show is namelijk één van de best lopende evenementen die het bedrijf aanbiedt, en ze willen de ervaring graag nog iets levensechter maken.

De functie-eisen

De functie-eisen, naast een opmerkelijke gelijkenis met The Donald:

  • Zolang de dag duurt in je rol kunnen blijven
  • Elke week naar de schoonheidssalon voor een spray-tan
  • Elke dag een afspraak met de hairstylist

De baan is voor 40 uur in de week, van maandag tot vrijdag. Er wordt van je verwacht dat je ‘de normale taken’ van Trump waarneemt zoals hij dat ook deed in de bekende tv-show, al is een beetje onduidelijk wat dat precies inhoudt. Ook word je geacht voice-overs in te spreken en mee te doen in video’s en filmpjes.

‘Het salaris is mede zo hoog omdat Trump nou niet bepaald populair is’

Verzorgingskosten betaald

Een best lastige eis in het profiel is: ‘ervaring in een soortgelijke rol’. Want ja, waar doe je zulke ervaring nou op? Er is toch maar één The Donald? Maar goed, er staat dan wel weer een salaris van 50.000 pond tegenover (ruim 55.000 euro). Met 28 vakantiedagen, en reis- én verzorgingskosten betaald.

Trump is nou niet bepaald populair

Dat salaris is mede zo hoog, zegt managing director Tina Benson, ‘omdat Trump nou niet bepaald populair is in Groot-Brittannië’. Het valt dan ook helemaal niet mee om iemand te vinden die het aandurft, zegt ze. ‘Trump kennende zoals hij is, zullen mensen het misschien niet te veel willen benadrukken als ze op hem lijken. Of misschien is hij wel helemaal niet zo leuk om na te doen, we weten het eerlijk gezegd niet. Maar we zijn in elk geval bereid om goed te betalen aan een lookalike tegen wie we uiteindelijk kunnen zeggen: You’re Hired!

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners