Let’s connect! Mobile recruitment 2015 (whitepaper)

Redactie Op 16 februari 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 4790x gelezen
Deel dit artikel:
Let’s connect! Mobile recruitment 2015 (whitepaper)

Anno 2015 zoekt meer dan 65% van de werkzoekenden via de smartphone of tablet naar vacatures. Ben jij daar als recruiter klaar voor? Download het gratis whitepaper ‘Let’s connect!’.

Online wordt mobiel

Alles waar nu ‘online’ voor staat zou moeten worden vervangen door ‘mobiel’. Alle huidige middelen en mogelijkheden voor online recruitment hebben of krijgen een mobiel equivalent, bijvoorbeeld:

  • mobiele arbeidsmarktcommunicatie (campagnes, websites)
  • mobiel werven (adverteren, solliciteren)
  • mobiel selecteren
  • mobiel interviewen

Technologie

Maddle’s whitepaper “Let’s connect” plaatst de ontwikkelingen in perspectief, en extrapoleert op basis daarvan de verwachtingen voor de toekomst.

De technologische ontwikkelingen verlopen razendsnel. Smartphones en tablets verdringen de laptop, mobiele websites worden gebruiksvriendelijker met HTML5, en de snelheid van draadloos internet neemt nog altijd toe. De meeste mensen zijn permanent mobiel online.

Actief kandidaten zoeken

Ondanks de hoge werkloosheid verwacht men dat de arbeidsmarkt de komende jaren veel krapper wordt. Recruiters zullen dan ook actief op zoek moeten naar kandidaten, en wel via de media die zij gebruiken: messaging, social media, en websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Kandidaten gebruiken hun smartphone of tablet om jouw vacatures te zoeken, en willen via dat mobiele apparaat ook meteen kunnen reageren. Op dit moment wordt dat vaak nog verhinderd door verouderde technologie. Recruiters die dergelijke barrières slechten zullen de meeste en de beste kandidaten aan zich weten te binden.

Download het whitepaper

Download het uiterst informatieve whitepaper over ‘mobile’, met een overzicht van technologische ontwikkelingen, maatschappelijke trends, wat de sollicitant wil en wat de recruiter wil.

* Verplicht veld
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners