LinkedIn in top tien grootste vacaturesites

Werf& gastredacteur Op 16 april 2013
Gem. leestijd 3 min 6582x gelezen
Deel dit artikel:

LinkedIn in top tien grootste vacaturesitesLinkedIn staat nu in de top 10 van grootste vacaturesites. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. LinkedIn is in aantallen vacatures met 37 procent gegroeid ten opzichte van Q4, terwijl het totaal aantal vacatureadvertenties met vijf procent steeg.

LinkedIn in de top 10

De spelers in de top 10 grootste (commerciële, onafhankelijke) vacaturesites van Q1 zijn vrijwel dezelfde als van eind vorig jaar. De enige wijziging is het toetreden van LinkedIn in de top 10 ten koste van Vacaturevijver. LinkedIn laat met een toename van 37 procent in vacatures de grootste stijging zien, gevolgd door Joof (+34%) en Nationale Vacaturebank (+30%). Met een marktaandeel van 7% en een groei van 21% in aantal vacatures staat Jobbird.com voor de derde maal op een rij weer bovenaan de ranglijst. De grootste dalers van dit kwartaal zijn Jobselectie (-22%), Banenmatch (-17%) en Vacaturebase (-16%).

                       

Top 10 commerciële, onafhankelijke job-boards op basis van marktaandeel aantal vacature-advertenties, excl. interne doublures* in Q1 2013 (% verandering t.o.v. kwartaal ervoor) Bron: Jobfeed

Grote stijging Nationale Vacaturebank

Nationale Vacaturebank is dit kwartaal terug te vinden op een verrassende tweede plek. Met een toename van maar liefst 30 procent in aantal vacatures zijn ze Banenmatch voorbijgestreefd. Uit diepere analyse in Jobfeed blijkt dat deze stijging voor het grootste deel toe te wijzen is aan nieuwe vacatures van intermediairs, in het bijzonder van Creyf’s Uitzendbureau. Vóór 2013 bevatte Nationale Vacaturebank hier slechts sporadisch vacatures van. Vanaf 2013 levert Creyf’s Uitzendbureau nu wekelijks honderden vacatures, blijkt uit de gegevens van Jobfeed.

Vacatureverloop van LinkedIn en Nationale Vacaturebank

Zowel LinkedIn als Nationale Vacaturebank laten flinke stijgingen zien in dit eerste kwartaal van 2013. De grafiekjes hieronder tonen de aantallen vacatures per kwartaal vanaf 2011 van deze sites, uitgesplitst in vacatures van directe werkgevers en intermediairs. LinkedIn toont een heel duidelijke stijging over de gehele periode. Opvallend is dat het aandeel vacatures van directe werkgevers hier heel groot is. Voor de Nationale Vacaturebank is de stijging in Q1 een onderbreking van de neerwaartse trend. Ook valt op dat deze stijging met name veroorzaakt is door de intermediairs; het aandeel vacatures van werkgevers blijft nagenoeg gelijk.

Lees meer over het aandeel vacatures van werkgevers en intermediairs op de nieuwspagina van Textkernel.

Aantal vacatures per kwartaal, uitgesplitst naar vacatures van directe werkgevers en van intermediairs voor LinkedIn.com en Nationalevacaturebank.nl (excl. interne doublures*) Bron: Jobfeed

* Interne doublures: vacatureplaatsingen die binnen dezelfde site zijn gevonden. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan als vacatures binnen de ontdubbelingsperiode (zes weken) worden herplaatst.  

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel job-boards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 57.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, softwareleverancier van meertalige CV parsing en semantic search & match oplossingen.

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners