[ADV] Waarom loopbaanprofessionals niet meer zonder arbeidsmarktinformatie kunnen

Goede kennis van de arbeidsmarkt wordt steeds belangrijker. Tijdens de driedaagse Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional leer je de juiste arbeidsmarktkennis vinden, interpreteren en gebruiken.

Redactie Op 29 november 2021
Gem. leestijd 2 min 200x gelezen
Deel dit artikel:
[ADV] Waarom loopbaanprofessionals niet meer zonder arbeidsmarktinformatie kunnen

Loopbaanprofessionals van tegenwoordig móéten kennis van de arbeidsmarkt hebben. Als echte vakman of -vrouw moet jij niet alleen persoonseigenschappen, motivatiebronnen en kwaliteiten uit een gesprek weten te destilleren, maar ook oog hebben voor de arbeidsmarkt. Want alleen dan kun je als loopbaanprofessional de werkzoekende nóg verder helpen. Want weet je welke beroepen kansrijk zijn, en kun je op basis van data voorspellen welke dat de komende 10 jaar blijven? Dan help jij hem of haar niet alleen aan zelfkennis – je zet de werkzoekende ook echt op het spoor van werk dat bij hem of haar past!

De arbeidsmarkt is een wereld die op het eerste gezicht soms lastig te doorgronden lijkt.

Kennis van de arbeidsmarkt doe je natuurlijk niet zomaar op: het is een wereld die op het eerste gezicht lastig te doorgronden lijkt. Online vind je duizenden datasets, grafiekjes en onderzoeken: allemaal zeggen ze iets over hoe de markt zich gaat ontwikkelen en wat je kunt doen om daarop te anticiperen. Maar wat precies?

Arbeidsmarktkansen interpreteren

De Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional verheldert het voor je. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie organiseert deze leergang op 26 januari, 2 februari en 16 februari 2022. Na deze leergang weet je hoe je de individuele arbeidsmarktkansen van je cliënt moet inschatten. Daarnaast leer je de snel veranderende arbeidsmarkt te vertalen naar concreet perspectief op een baan, zie je in één oogopslag waar verborgen openstaande vacatures zich bevinden en herken je welke werkgevers interessant zijn.

Na de leergang weet je welke opleidingen jouw cliënt aantrekkelijk maken voor de arbeidsmarkt.

Heb je de leergang afgerond? Dan kun je bovendien maatwerktrajecten aanbieden die gebaseerd zijn op vraag vanuit de arbeidsmarkt. En je weet welke opleidingen jouw cliënt aantrekkelijk maken voor de markt. Even samenvattend: na het volgen van de cursus kun je:

  • Individuele arbeidsmarktkansen voor je cliënt inschatten
  • Concrete baanperspectieven ontdekken
  • Makkelijk verborgen openstaande vacatures en interessante werkgevers vinden
  • Opleidingsplannen voor je cliënt maken die baankansen vergroten
  • Maatwerktrajecten aanbieden die gebaseerd zijn op de arbeidsmarkt

leergang arbeidsmarktgedreven

Twee personen-korting

Wil jij jouw cliënten helpen bij het maken van die sprong naar de arbeidsmarkt? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional. Via deze pagina vind je meer informatie – je leest er ook over de kortingscode voor twee personen.

Kom je met twee personen? Dan kun je korting krijgen.

Eerst nog meer benieuwd wat kennis van de arbeidsmarkt jou kan bieden in je werk? Vraag dan hier het gratis webinar van Maaike Kooter aan. Zij is docent van de Leergang Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional en vertelt in de video concreet hoe jij met jouw arbeidsmarktkennis het verschil kunt maken.

Leergang
Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners