Detacheringsbureau richt zich op oud-topmilitairen

Peter Boerman Op 03 april 2013
Gem. leestijd 2 min 2602x gelezen
Deel dit artikel:
Detacheringsbureau richt zich op oud-topmilitairen

De Volkskrant besteedde vorige week aandacht aan een bijzonder detacheringsbureau. M4B (Military Talent For Business Solutions) zet hogere officieren (generaals, kolonels) na hun militaire loopbaan als interim managers in bij bedrijfsleven en overheden. Weg met het zwarte gat van het vroegpensioen.

Vroegpensioen

Elke militair in Nederland gaat met zijn 55ste met functioneel leeftijdsontslag. Toch jammer om al die kennis en ervaring van de topfunctionarissen verloren te laten gaan, moeten de oprichters van M4B gedacht hebben. Een gouden greep, zo blijkt, want het detacheringsbureau draait naar verwachting het eerste jaar al ‘quitte’. Inmiddels hebben al honderd voormalig topmilitairen zich ingeschreven bij het gespecialiseerde detacheringsbureau.

Bouwen in Bagdad

Een oud-kolonel met ruime ervaring in het Midden-Oosten vertelt dat hij momenteel in de running is voor een grote klus bij een Nederlands betonbedrijf dat in Bagdad 1.500 woningen gaat bouwen. En een gepensioneerd plaatsvervangend commandant van de Luchtmacht werkt nu aan een opdracht voor een openbaar vervoerbedrijf. “Bedrijfsleven en krijgsmacht hebben veel overeenkomsten dan tot op heden gedacht wordt en beide zouden elkaar veel meer kunnen versterken dan tot op heden gebeurt”, aldus de initiatiefnemers.

Als je denkt in vijanden …

Op de website van M4B komen kandidaten uitgebreid aan het woord over hun ervaring en hun visie. Zo heeft een kandidaat die nu beschikbaar is als Verandermanager, Logistiek Manager, Adviseur Informatietechnologie en/of Cyber Defense als motto: ‘Als je denkt in vijanden, dan heb je ze ook’. Zijn ervaring bij defensie heeft hem geleerd dat als je iets wilt bereiken, je rekening moet houden met elkaars belangen en gezamenlijk moet trachten het afgesproken doel te bereiken. Dat lukt alleen als je aandacht hebt voor elkaar, investeert in oprechte onderlinge relaties en bereid bent flexibel mee te bewegen om de onontkoombare veranderingen te geleiden naar een vreedzame evolutie van de mensheid. Dan kan volgens hem iedereen uitstekend presteren, ook in het bedrijfsleven.

Onbeperkt bijverdienen

De oud-militairen wordt financieel geen strobreed in de weg gelegd. Totaan de echte pensionering wordt 72 procent van het laatstverdiende salaris uitgekeerd, waarbij het oud-militairen vrijstaat om zo goed als onbeperkt bij te verdienen. Bovendien blijkt, vooral na een rondje langs de echtgenotes, dat veel oud-militairen na hun vroege pensionering last krijgen van ‘het zwarte gat’. Tijd voor je gezin en voor jezelf is natuurlijk prettig, maar velen vinden zichzelf nog veel te jong om de hele dag op de golfbaan door te brengen.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners