Marktaandeel jobboards: Banenmatch in top 3

Redactie Op 11 juli 2011
Gem. leestijd 2 min 6826x gelezen
Deel dit artikel:

Marktaandeel jobboards: Banenmatch infiltreert de top 3Jobfeed, de grootste informatiebron van Nederlandse vacatures online, vergelijkt het aantal vacature-uitingen door Jobboards van het afgelopen kwartaal, met het kwartaal ervoor. In het tweede kwartaal van 2011 heeft Jobfeed 23% meer vacature-uitingen geteld bij de Jobboards, dan in het kwartaal ervoor.

Banenmatch schiet omhoog naar 2e positie

In de top 10 commerciële onafhankelijke jobboards, gaat de Nationale Vacaturebank dit kwartaal wederom aan de leiding, gevolgd door dit keer niet Monsterboard, maar Banenmatch. Banenmatch, die vorig kwartaal niet eens in de top 10 stond, is met een groei van ruim 500% omhoog geschoten naar de nummer 2 positie. ‘Sinds januari 2011 hebben wij een extreme groei doorgemaakt, die zich naast in vacatures ook laat zien in aantal klanten en traffic naar onze site’, legt Gilbert van Straalen, een van de drie eigenaren van Banenmatch, uit. ‘Met onze huidige groei en onze plannen voor de website, verwachten wij na de zomer de grootste vacaturesite van Nederland te zijn.’

Ook de nieuwkomer van vorig kwartaal, gratis vacaturesite Jobselectie, toont in Q2 weer een gigantische stijging van 100%. Dit levert Jobselectie een nummer 4 positie op in de ranglijst.

Marktaandeel jobboards

De grafiek hieronder toont de tien grootste jobboards in het tweede kwartaal van 2011. Tussen haakjes de ranking vorig kwartaal.

Marktaandeel Jobboards met vorige ranking tussen haakjes

Marktaandeel aantal vacature-uitingen van commerciele, onafhankelijke jobboards Q2 2011. Bron: Jobfeed Analytics

In de top 10 van dit kwartaal is ook een aantal sterke dalingen zichtbaar ten opzichte van vorig kwartaal. Vacaturebase, de nummer drie van vorig kwartaal, heeft zijn positie niet kunnen handhaven en daalt met meer dan 30% vacature-uitingen naar de zevende plek. Megajobs is met een daling van 10% beland op de zesde plaats. 

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

Analytics by jobfeedDe cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 50.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners