Mars en FrieslandCampina starten eigen opleiding

Peter Boerman Op 22 maart 2013
Gem. leestijd 2 min 3672x gelezen
Deel dit artikel:
Mars en FrieslandCampina starten eigen opleiding

Mars en FrieslandCampina werken samen met ROC de Leijgraaf aan een structurele werving van jong personeel. In september 2013 start een nieuwe opleiding die jonge technici opleidt tot Foodoperator. Leerlingen die hun diploma halen, krijgen een baangarantie en vergoeding van studie- en boekengeld.

Honderden vacatures

De opleiding is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Food & Feed Noordoost-Brabant, bedrijven als Mars en FrieslandCampina DMV, Agrifirm en ROC de Leijgraaf en moet zorgen voor aanwas van jong technisch personeel. De komende jaren ontstaat door vergrijzing, ontgroening en een fors tekort een technisch opgeleid personeel een groot tekort aan procesoperators. Met de nieuwe opleiding hopen ze de komende jaren honderden vacatures in te vullen.

Compleet nieuwe instroom

In de komende vijf jaar verwacht men een tekort onder regionale Foodbedrijven van ruim 400 procesoperators. In de regio wordt wel een opleiding procestechniek aangeboden, maar in deze dagopleiding voor jongeren zit op alle niveaus al 3 jaar geen enkele leerling. De noodzaak om als bedrijfsleven de handschoen op te pakken is dan ook groot. Doelstelling is om per september 2013 een klas van 20 jongeren te vormen voor de dagopleiding procestechniek op niveau MBO-3. Dit moet dus compleet nieuwe instroom zijn van 16/17-jarigen geworven vanuit VMBO-4. De opleiding wordt volledig vormgegeven door de bedrijven, het ROC faciliteert de opleiding. Stages en afstuderen vindt plaats bij de participerende bedrijven onder begeleiding van werknemers van de bedrijven.

Open dagen

Tijdens de eerste open dag van ROC De Leijgraaf toonden al veertig jongeren belangstelling. Zij hebben inmiddels een rondleiding gekregen door beide bedrijven. Op 3 april is er weer een open avond van het ROC in Veghel.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners