Medewerkers ontevreden over hun manager

Redactie Op 01 maart 2011
Gem. leestijd 2 min 2412x gelezen
Deel dit artikel:

Medewerkers ontevreden over hun managerDat managers een grote stempel drukken op de tevredenheid van medewerkers is bekend. Het is zelfs vertrekreden nummer een. Uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder ruim 1.000 respondenten blijkt dat maar liefst 63 procent van de werknemers ontevreden is over zijn of haar manager.

Gebrek aan begeleiding

De voornaamste reden voor de ontevredenheid over de manager is het gebrek aan begeleiding. 41 procent geeft aan dit te weinig te krijgen. Opvallend is wel dat 22 procent juist vindt dat de manager zich teveel met hem of haar bemoeit. Het vinden van een goede balans tussen te weinig en teveel betrokkenheid is dus lastig.

Voorkeur voor mannelijke manager

Als werknemers moeten kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke manager, blijkt 43 procent de voorkeur aan een mannelijke manager te geven. Mannelijke managers zijn populairder, omdat hij minder emotioneel betrokken is (18 procent) en beter knopen kan doorhakken (16 procent), zo blijkt uit het onderzoek. Ook blijken werknemers het prettig te vinden dat mannelijke managers zich minder aantrekken van de mening van anderen, meer risico’s durven te nemen en zich minder met de werknemer bemoeien dan vrouwen

Slechts 15 procent van de respondenten kiest voor een vrouwelijke manager. Ze geven aan dat ze het prettig vinden dat zij begripvoller is (18 procent), beter luistert (13 procent) en meer betrokkenheid toont (11 procent) dan een man. Daarnaast is men van mening dat ze beter is in het aansturen van mensen en vindt men het prettig dat ze meer emoties toont dan een mannelijke manager.

Bron: NationaleVacaturebank.nl

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners