Meerderheid DSB-personeel wordt direct ontslagen

Redactie Op 19 oktober 2009
Gem. leestijd < 1 minuut 1959x gelezen
Deel dit artikel:
Een kijkje op de wervingssite van de DSB Bank levert op dit moment (19 oktober om 17:47) weinig meer op. Onder de persoonlijke verhalen staat nog een testimonial van de trotse werknemer I. van Dinteren. “DSB Bank is een ontzettend groot en dynamisch bedrijf en blijft zich als maar verder ontwikkelen”. Na vandaag zal dit helaas niet meer gelden voor hem en meer dan de helft van de 2000 medewerkers van DSB. Het faillissement van de DSB betekent direct het einde van hun dienstverband bij de bank. Een deel van hen zal nog een paar weken in dienst blijven om lopende zaken af te handelen.

Bestuurder Carla Kiburg van FNV Bondgenoten schat in dat daarvoor ongeveer 700 werknemers nodig zijn. „Voor de overige 1.300 valt vandaag het doek.”

DSB betaalt de salarissen over oktober nog uit. Het salaris van november, wordt door uitkeringsinstantie UWV betaald. Daarna wacht voor de meeste DSB-werknemers de WW. Een nieuwe baan ligt in Wognum en omgeving niet binnen handbereik. “De DSB- bank is in deze regio de grootste werkgever”, zegt Kiburg. “In West-Friesland is weinig vervangend werk te vinden.”

Ook vakbondsbestuurder Joop Hofland ziet de toekomst van de DSB’ers somber in. “De mensen in Wognum zitten in een ellendige situatie. Zij hebben vrijwel allemaal een gezin en een hypotheek met korting via de DSB. Ze zijn niet alleen hun baan kwijt, maar moeten ook de korting op hun hypotheek opgeven”.

Over het deel van het personeel dat bij de callcenters in Arnhem en Nijmegen werkt, maakt de vakbondsbestuurder zich minder zorgen. „Dat zijn vooral studenten met een bijbaantje, die vinden wel weer een nieuwe baan bij een ander callcenter.”

Bron: NRC Handelsblad

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners